Rôzne

Domace karamelove salko

gionima - fotkagionima, 16. mája 2012

Chcem sa spytat uvarila som si doma toto domace salko:
 varecha.pravda.sk/recepty/sladene-mlieko-salko/24240-...

recept.html A ja,ale potrebujem Karamelove salko na Marlenku mam
to podla Vas dat varit na 2 hodiny v pohary na zavareniny,aby
skaramelizovalo?Poradte mi prosim.
A este mozte mi napisat kolko ma obsah to kupovane Salko a
pribliznu cenu.Chcem si to porovnat ci sa to oplati robit doma.A
obsah potrebujem kvoli tej Marlenke.

@zareaguj


Diskusia k téme

tkatka
V obchode je za 1,99 eur a ak je akcia tak je za 1,29 eur váži to 375 g. Videla som aj za 1,50 € záleží kde to kupuješ.
3sandra3
v sklenenom pohári na zavareniny by som nevarila salko,,, určite by sklo prasklo. Ale tiež odporúčam ako @tkatka , radšej kúpiť rovno karamelové a nemusí sa už nič variť.
nadia56
uzatvorenu konzervu salka, tak ako kupis v obchode, vloz do kuchty-tlakoveho hrnca, zalej vodou a daj varit na 45 minut, nechaj vychladnut v zatvorenej kuchte, ziskas kvalitne, huste a chutne karamelove mlieko, vyborne na plnky do kolacov, staci pridat maslo a vyslahat, to ale poznas, nech sa ti dielo vydari:-)
gionima
ja nezijem na Sr a neviem tu najst salko tak som si sama spravila :( a keby ho vyskusam skaramelizovat vo vodnom kupely ?
marcy
skúšala som už kupované skaramelizované,aj karamelizovala som sama...kvalitou vyhralo to domáce !!!
aromina
Podľa mojich skúseností salko varím cca 2 hodiny - 2,15 hod v hrnci tak aby bolo zaliate a voda iba slabo vrela. Nechať vychladnúť najlepšie do druhého dňa. Je skvelé s tým kupovaným sa nedá porovnať. Naposledy som robila Marlenku na Veľkú noc i s týmto vareným salkom. Bola skvelá.
tati2008
gionima,keďže nežiješ na Slovensku a nekúpiš tam salko asi budeš musieť uvariť klasickú karamelovú plnku.Neviem ako by dopadlo keby si uvarila to domáce salko priamo v hrnci na karamel,či by sa nepripaľovalo.
tati2008
gionima,našla som recept na kar.plnku so Salkom od Rachel Allen:rozpustíme 125g masla,pridáme 75g kryš.cukru,2PL medu,Salko a varíme asi 20 minút - do zhustnutia a zmeny farby(zlatá).Ak skúsiš,daj vedieť či sa podarila.Ahoj!
marchefka
nadia56,dakujem za typ varit salko v tlakovom hrnci,vždy som ho varil 2 hod, tak vyskúšam takto rýchlo. Ďakujem
evanaaa
@gionima , nmáš možnosť sa na to spýtať nejakej talianskej gazdinky alebo niekoho z tvojej blízkosti? Iste robia karamelové plnky a možno aj niečo podobné ako naše Salko aj predávajú, snáď ti poradia.
gionima
@aromina to myslis,ako vo vodnom kupeli varis zaliate domace salko?
@tati2008 Asi skusim tu kar.plnku dnes na to idem,dufam,ze to bude ono.Dakujem za rady :)
evanaaa
@gionima , @aromina mala na mysli celú neotvorenú konzervu Salka, tá sa varí najmenej 2 hod., kým v nej mlieko neskaramelizuje. Ale už majú aj hotové v konzerve, to netreba variť.
hubata
@evanaaa ti dobre poradila: celú neotvorenú konzervu sladeného kondenzovaného mlieka varíš vo vodnom kúpeli 2 hodiny. Konzervu necháš vychladnúť - pozor neotváraj ju horúcu, obarila by ťa!!!
Až potom ju môžeš použiť ďalej napr. do maslového krému. Aj keď nerobíš klasický karamel na panvici, takto varené sladené kondenzované mlieko má príjemnú karamelovú chuť a vôňu. Pozor, nekúp nesladené.