Domáce cesto na lasagne

15 komentárov
  • eelvie, 14. marca 2010 o 21:33
    mohol by mi niekto poradit či sa dá urobit aj doma cesto na lasagne.... zapekane vyzeraju super, ale nie vzdy mame cestoviny po ruke... dakujem za reakcie...


  • evusik, 14. marca 2010 o 22:52
    tu je cesto na domáce cestoviny, v podstate je to klasické slížové cesto, ja také robím aj na lasane, nevyvaľkám ho tak na tenko ako na slížiky a pokrájam na takú veľkosť ako potrebujem, t.j. na veľkosť zapekacej misy

    » varecha.pravda.sk/recepty/domace-cestoviny/5513-recept.ht...



  • eelvie, 15. marca 2010 o 00:01
    dakujem evusik, si zlata...myslela som si, ale chcela som vediet aj ine nazory... urcite to skusim... a krajas ho na kusy, alebo das v celku???


  • kabelka, 15. marca 2010 o 05:51
    ja robim cesto na lasane ako na slize,vypracujem,dam do strojceka ,urobim pasy a radielkom narezem na obdlzniky.potom na primeranu velkost asi ako z obchodu.som spokojna.


  • babidka, 15. marca 2010 o 07:56
    Na lazane robim tiez normalne cesto iba davam donho este trosku olivoveho oleja ako som nasla v jednom recepte .Na 1 vajce asi 1/2 kavovej lyzicky oleja , potom je take vlacne a dobre sa s nim pracuje . Vyroba cesta trva kratko a naco platit tolko penazi za tie instantne predrazene cesta co dostat v obchode .


  • evusik, 15. marca 2010 o 08:54
    ja som si cesto krájala na veľkosť zapekacej misy, ale keďže so čerstvá majiteľka strojčeka na slíže a tam je max. šírka cca 15 cm, tak robím pásy. V podstate myslím že je to jedno. Výhoda strojčeka je že sa nenarobíš, ani pri miesení ani vaľkaní


  • alena45, 15. marca 2010 o 14:15
    aj ja si cesto vyrábam a ešte aj predvarím. Keď robím lasagne, tak vždy pre väčšiu skupinu ľudí a to by som sa nedoplatila, keď ich robím na veľkom plechu na koláče a 5 vrstiev.
    Babidka, s tým olejom to je dobrý nápad !


  • sjuz, 15. marca 2010 o 19:28
    jej, evusik - to mi musíš napísať, ako si s ním spokojná - aj ja sa obzerám po nejakom takom:), kde si ho kúpila?


  • evusik, 15. marca 2010 o 19:43
    strojček mám len asi 2 týždne a som úplne spokojná som rada že som si ho kúpila


  • eelvie, 16. marca 2010 o 00:59
    dakujem Vam vsetkym co ste mi napísali...ste naozaj zlatí...urcite to tak vyskusam...


  • brigita, 17. marca 2010 o 07:07
    Ja som si zapamatala recept na lazane od pani Majdy Pavelekovej , kedysi z televízie a tiež robila slížové cesto a dala ho na chvíľu prevariť do slanej vody a potom použila podľa receptu. Ja ho robím tak už roky a plním podľa toho na čo mám chuť. Ešte musím poznamenať že dávam v celku cesto a pri varení zväčší objem tak ho krájam o niečo menšie. Z 10 dg múky a 2 vajcia mám 4 pláty.


  • evanaaa, 17. marca 2010 o 16:44
    Ja mam doma dve balenia lasani a este som ich nevyuzila,potrebuje4m dobry recept na plnenie okrem klasickeho-mlete maso+paradajky.Nie je zle ani na sladko.


  • nelajsia, 17. marca 2010 o 22:46
    ja som zatial len kupovala, ale vyskusam, robila som minule siroke rezance, ale to je fakt namahava praca...
    » www.toprecepty.cz/recept/11005-opily-jablkovy-dort/http:/...

    toto sa mi paci, urcite skusim


  • nelajsia, 17. marca 2010 o 22:49
    tak skus poliat besamelovou omáčkou, alebo par vajíčok vyšľahať so smotanou a poduseny špenát/listovy/na to ochutenú riccotu syr, znova platy a navrch parmesan



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Táto téma Daj na FacebookPošli e-mailomPošli mobilomPošli mobilomUpozorni admina
Dobrý tip:
Pošlite tento článok niekomu cez SMS-ku alebo ho nadiktujte cez telefón! Nemusíte posielať celú linku, stačí táto skrátená linka k receptu:

Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist