Domáce cesto na lasagne

eelvie - fotkaEelvie 14. marca 2010 o 21:33

mohol by mi niekto poradit či sa dá urobit aj doma cesto na lasagne.... zapekane vyzeraju super, ale nie vzdy mame cestoviny po ruke... dakujem za reakcie...

14 odpovedí:
  • evusik - fotkaEvusik 14. marca 2010 o 22:52

    tu je cesto na domáce cestoviny, v podstate je to klasické slížové cesto, ja také robím aj na lasane, nevyvaľkám ho tak na tenko ako na slížiky a pokrájam na takú veľkosť ako potrebujem, t.j. na veľkosť zapekacej misy

    » varecha.pravda.sk/recepty/domace-cestoviny/5513-recept.ht...

    @zareaguj
  • eelvie - fotkaEelvie 15. marca 2010 o 00:01

    dakujem evusik, si zlata...myslela som si, ale chcela som vediet aj ine nazory... urcite to skusim... a krajas ho na kusy, alebo das v celku???
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKabelka 15. marca 2010 o 05:51

    ja robim cesto na lasane ako na slize,vypracujem,dam do strojceka ,urobim pasy a radielkom narezem na obdlzniky.potom na primeranu velkost asi ako z obchodu.som spokojna.
    @zareaguj
  • babidka - fotkaBabidka 15. marca 2010 o 07:56

    Na lazane robim tiez normalne cesto iba davam donho este trosku olivoveho oleja ako som nasla v jednom recepte .Na 1 vajce asi 1/2 kavovej lyzicky oleja , potom je take vlacne a dobre sa s nim pracuje . Vyroba cesta trva kratko a naco platit tolko penazi za tie instantne predrazene cesta co dostat v obchode .
    @zareaguj
  • evusik - fotkaEvusik 15. marca 2010 o 08:54

    ja som si cesto krájala na veľkosť zapekacej misy, ale keďže so čerstvá majiteľka strojčeka na slíže a tam je max. šírka cca 15 cm, tak robím pásy. V podstate myslím že je to jedno. Výhoda strojčeka je že sa nenarobíš, ani pri miesení ani vaľkaní
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarMichsamant 15. marca 2010 o 09:32

  • alena45 - fotkaAlena45 15. marca 2010 o 14:15

    aj ja si cesto vyrábam a ešte aj predvarím. Keď robím lasagne, tak vždy pre väčšiu skupinu ľudí a to by som sa nedoplatila, keď ich robím na veľkom plechu na koláče a 5 vrstiev.
    Babidka, s tým olejom to je dobrý nápad !
    @zareaguj
  • sjuz - fotkaSjuz 15. marca 2010 o 19:28

    jej, evusik - to mi musíš napísať, ako si s ním spokojná - aj ja sa obzerám po nejakom takom:), kde si ho kúpila?
    @zareaguj
  • evusik - fotkaEvusik 15. marca 2010 o 19:43

    strojček mám len asi 2 týždne a som úplne spokojná som rada že som si ho kúpila
    @zareaguj
  • eelvie - fotkaEelvie 16. marca 2010 o 00:59

    dakujem Vam vsetkym co ste mi napísali...ste naozaj zlatí...urcite to tak vyskusam...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarBrigita 17. marca 2010 o 07:07

    Ja som si zapamatala recept na lazane od pani Majdy Pavelekovej , kedysi z televízie a tiež robila slížové cesto a dala ho na chvíľu prevariť do slanej vody a potom použila podľa receptu. Ja ho robím tak už roky a plním podľa toho na čo mám chuť. Ešte musím poznamenať že dávam v celku cesto a pri varení zväčší objem tak ho krájam o niečo menšie. Z 10 dg múky a 2 vajcia mám 4 pláty.
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 17. marca 2010 o 16:44

    Ja mam doma dve balenia lasani a este som ich nevyuzila,potrebuje4m dobry recept na plnenie okrem klasickeho-mlete maso+paradajky.Nie je zle ani na sladko.
    @zareaguj
  • nelajsia - fotkaNelajsia 17. marca 2010 o 22:46

    ja som zatial len kupovala, ale vyskusam, robila som minule siroke rezance, ale to je fakt namahava praca...
    » www.toprecepty.cz/recept/11005-opily-jablkovy-dort/http:/...

    toto sa mi paci, urcite skusim
    @zareaguj
  • nelajsia - fotkaNelajsia 17. marca 2010 o 22:49

    tak skus poliat besamelovou omáčkou, alebo par vajíčok vyšľahať so smotanou a poduseny špenát/listovy/na to ochutenú riccotu syr, znova platy a navrch parmesan
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist