Kuchyňa a vybavenie

Dobré nože

maciatkokiki - bez fotkymaciatkokiki, 22. novembra 2018

Ahojte, pochváľte sa, aké nože používate v domácnosti a ako ste s nimi spokojní? :) Budem si do nového bytu kupovať nové a chcem už kvalitu :)

@zareaguj


Diskusia k téme

45678
@Maciatkokiki

Neviem odkiaľ si,ale kúpila som nože v IKEA, viac druhov, som veľmi spokojná,aj dobre pasujú do ruky.
zolik
Ja noze milujem. Si ich opecovavam, brusim, lestim, glanzujem a ukladam vo vaticke. Mam ich viac, posielam Ti len malu ukazku mojich Lieblingov.
Moja rada, odskusana storociami. Nesetri. Nekupuj sadu/set nozov. Dobry noz je drahy. A ked sa pre jeden rozhodnes (musi ti sediet v ruke, ako predlzena ruka) tak si ho kup. Bude Ta sprevadzat cely zivot. A mozno ho este niekto aj zdedi :-) Aj ja mam zdedene noze. A na moje sa uz tiez caka. Pa
a este to slubene foto


2x haji a bubaya
mitzy
Ja som veľmi spokojná s nožmi od Tescomy.
marika9
@Abdul (23.11.2018 06:39)
Pridávam sa. Mám aj drahšie fínske, ale na KDH nemajú. Ešte som ako darček dostala z Zepteru, ale tiež nič moc. A to mám tie české veľmi staré. Niektoré aj 30rokov.

bubaya
Mám veľa nožov, ale najlepší je podľa mňa Sabatier, občajný, univerzálny, 8 palcový. Ani veľký, ani malý, sedí perfektne v ruke, dobre sa dá nabrúsiť, dlho vydrží ostrý. Aj ja sa pripájam k @zolik , nekupovať sadu, ale pár nožov. V sade je vždy nejaký nôž, čo ti bude nanič. A je tam tá hnusná hrubá ocieľka, na ktorej to každý šmidlá pod blbým uhlom, takže si skráti ostrie a je po noži.
petuska11
@Maciatkokiki

ja mam momentalne tuto sadu celkom novu kulina. sk/suprava-nozov-so-stojanom-6-dielna-orech-spitzenklasse-plus-pc a som dost spokojna, hlavne mi vyhovuje to, ze v sade mam vsetky noze, ktore ja potrebujem, a nemusim dokupovat po jednom :-)
rulik
ja som si pred rokmi kúpil niekoľko Solingen-ov, na ktoré nedám dopusatiť, ale ako dobré sa mi javia aj Ernesto a Berndorf, len sa treba o ne starať, zásadne ich neumývať v umývačke alebo niekde v drese spolu s príbormi, neodkladať do odkvapkávača k inému riadu, po použití opláchnuť, utrieť a odložiť samostatne do stojanu, najlepšie takého dreveného klátiku
1x abdul
radox1
dobry noz je ostry noz.ludia su v domneni ze maju ostry noz,ale maju doma tupe kudly.mne samemu dost dlho trvalo sa naucit pracovat s ocielkou tak,aby noz holil chlpy na ruke.skuste si ten test,a potom napiste aky mate ostry noz.samozrejme aj samotny noz musi byt dostatocnej kvality,lebo ohybne blato sa na ocielke udrziavat neda.
2010
Noze bola moja slaba stranka,ale ako vsetko sa meni aj moja fobia na noze.
Drahe noze su porozdavane alebo su u najomnikov.
Momentalne pouzivan 3 noze, lacny chlebovy zubaty dakde z retazca. Filetovaci flexibilny na ryby , myslim ze z Lidla tak za 5 eciek, a cinsky kucharsky z trhu , padne do ruky ma dobru balanciu je ako britva stal asi 2 eura. Myslim ze skoro skoncim ako vsetci azijsky kuchari s jednym nozom na vsetko ...
maciatkokiki


Ďakujem vám, vyzerajú super :) sada by sa aj mne hodila, to je pravda, aj stojan je pekný
petuska11
@Maciatkokiki (24.11.2018 18:48)

Určite môžem doporučiť. Sú z kvalitnej ocele, zatiaľ som ich ani nebrúsila, vôbec nebola potreba.
abdul
Nože si sám brúsim už niekoľko rokov, zhotovil som patričný čertov vynález špeciálne k tomu. V tom drevenom kláte mám len 8 nožov, skôr na parádu, a pre manželku aby sa pravidelne porezala. Používam max. 3. Kvalitné železo robili niekedy v Sandriku Štós. Skončili v konkurze. Škoda ich. Brúsil som Solingen, nepodarok Solinger a niektoré boli ako blato. Podľa kvalitnej rúčky na noži, rozoznáte, či je to originál, alebo náhrada. Kúpa sady 6 nožov za 15€ je väčšinou trpkým omylom.
sracz
... nuž a ja používam hlavne tieto tri japonské. Sú úžasné a na cenu sa ma, prosím, ani nepýtajte. Drahšie sú už len tie imitujúce samurajský dlhý meč a mečík na sepuku!


1x 45678
radox1
@Abdul (25.11.2018 18:20)

aky solingen?keby si napisal napr.solingen Wüsthof solingen alebo Zwilling.......tak to dava zmysel.solingen nie je znacka,ale mesto v nemecku,kde sa noze vyrabaju pod konkretnou znackou.aby som bol presny tak:
Solingen je mezinárodně chráněné označení původu a registrovaná ochranná známka ve vlastnictví Průmyslové a obchodní komory se Wuppertalu Solingen Remscheid.
pokial uvidite na noži iba slovo solingen,je to podvod a zneuzivanie mena.
torticka
Ja mam noze od Tescomy. Ale vyhrala som ich v nemenovanom pive Kelt.
wera1
ked si kupujete sady na nože, mate k tomu brusku, alebo ju kupujete zvlašt?
muska33
ako si doma brusite nože? Sami, alebo využivate nejaku službu, ktora to robi profi?