Varenie

Diétny koláč - poraďte

grejsy - fotkagrejsy, 15. júna 2018

Pekný večer varecháči ! Vie mi niekto pomôcť nájsť nejaký dobrý diétny koláčik ? Aby neobsahoval veľa cukru. A môže tam byť aj ovocie to by nevadilo. Hľadala som nejak sa mi to nedarí nájsť. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

alina598
Odporučila by som ťahanú strudľu, so zniíženým obsahom masla a cukru s tvarohom a ovocim, ale napadov je aj tu na Vareche veľa, len si treba vybrať a prisposobiť podľa potreby, prijemnė pečenie☺
radost
@Grejsy

väčšinu koláčov si môžeš upraviť na diétnejšiu verziu..uberieš cukor,tuk,prípadne vajíčka..
apropo-načo piecť diétny koláč..??tak nepeč žiaden..
aj kysnutý s ovocím môže byť dietnejší-málo tuku..vajce žiadne..do cesta 1 lyžica cukru..múku možno kombinovať..ovocie..posýpka môže a nemusí byť..
mirop
skoro kazdy kolac si mozes upravit, ale suhlasim ... pokial nechces dobry poctivy kolac, tak radsej nepec a urob si dezert z tvarohu a ovocia, oslad medom alebo bananom alebo vobec nie a mas to
bubaya
Miesto cukru môžeš použiť stéviu, dostať napr. v DM práškovú, ktorá má objem ako cukor. Ale treba vždy pridať trocha obyčajného cukru - ja dávam tak 10% cukru na váhu, ináč má trochu nahorkastú pachuť.
evanaaa
Som diabetička, tiež som bola smutná z toho, že kvôli cukru nemôžem sladké, tak som len slinky prehĺtala pri pohľade na recepty na lákavé dezerty, ale potom som si povedala, že zamením cukor za sladidlo, obyčajnú múlu za špaldovú, ap., proste, trochu si recept prispôsobím. Stévia sa vo väčšom množstve neoplatí, ale sú aj iné sladidlá, ako aj Xylitol alebo Sukrin ( je ho viac druhov, kryštálový, práškový, karamelový, ai.). A aj múk je dosť druhov, dajú sa aj kombinovať.....takže nič nie je stratené.
haji
koláč bez cukru, zadáno do vyhledávače Varecha:
 varecha.pravda.sk/hladam-recepty/kol%C3%A1%C4%8D%20bez%20...

a vděčný je i tvarohový thanec s ovocem:  varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovy-trhanec-fotorecept/13...
- obecně se do trhance dává méně cukru
trhanec :  varecha.pravda.sk/hladam-recepty/trhanec/?q=trhanec...
/jsou tam i slané/
Cukr či tuk se dají ubrat z každého receptu, zaměnit cukr za umělé sladidlo, mouku za jinou mouku, jen je otázka, zda budou strávníci spokojeni.
Jinak žádný koláč není dietní, nejdietnější je čistá voda.
muska33
čo koláč z ovsených vločiek? skušali ste ho niektorá? len sa všetko musí važit. Jedna pani ho skušala a suroviny dala od oka a dopadlo to jednou velkou katastrofou
anina6
@Muska33 (18.6.2018 14:37)

Zdravim ja robim z ovsenych vlociek keksiky.su velmi dobre.a mam ich aj tu na vareche pod nazvom srdieckove valentinky.
kecupicek
Mne poradil môj lekár: hosťom upečte niečo výborné, nadýchajte sa tej vône z koláča, aj zvyšok im zabaľte aby vás to nelákalo a vy si dajte jabľčko. Problém bol vyriešený, výsledky mám také výborné až sa sama čudujem aká som zdravá a žiadne diétne koláče nepotrebujem.
1x dr
jozka2
kecupicek mas pravdu,ak sa mi velmi,velmi ziada sladke spravim bezlepkove cestoviny/najradsej mam mensie potrubie/z makoms trochou cukru aj ten obcas je potrebny,pridam k nemu na bok trochu visnoveho ,alebo slivkoveho dzemu a myslim si,ze jem ten najlepsi zavin na svete.