Zdravá výživa

Diéta

bejbina - fotkabejbina, 24. februára 2018

Kto mi poradi so zostavenim jedalnicka na tyzden pre muza ktory ma vysoke hladiny tukov?

@zareaguj


Diskusia k téme

bejbina
Našla som super recepty niektoré určite vyskúšam
evanaaa
A stačí týždeň beztukovej diéty? Asi treba dodržiavať dlhšie, kým sa stav neupraví a ešte aj potom.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@Evanaaa (24.2.2018 18:36)

@Bejbina zrejme myslí zostaviť vzorový týždenný jedálny lístok na tento problém. Najlepšie je nejesť tuky a cukry, čiže varené, dusené chudé mäso, nič vysmažené ani pečené by nemal jesť. Ale ani cukor, lebo cukor sa premieňa v tele na tuk.
dvorka
Najlepšie by bolo navštíviť lekára dietológa.
Ale ak sa nejedná o chorobnú nadváhu, odporúčam túto stránku:  www.pestryjedalnicek.sk

Ja už vyše roka čerpám inšpirácie. Zadala som svoje údaje a mám na každý deň jedálny lístok. Síce sa recepty dosť opakujú, ale väčšina stojí za to a jedlá chutia celej rodine. A neplatím ani cent.


mirop
Otazky tohoto typu na vareche nechapem, od toho su predsa odbornici...lekari, vyzivovi poradci...
katka78
@Mirop (25.2.2018 08:52) neviem kedy si bol naposledy u lekára na SK, ale oni recepty nerozdávajú, s výnimkou tých na lieky. V lepšom prípade ti vysvetlia aké potraviny môžeš a aké nie, jedlá už si musíš vymyslieť sám.

@Bejbina , neviem, či som správne pochopila, či potrebuješ redukovať tuk v strave, či redukovať manželovu váhu, kvôli tuku, čo sú dve rozdielne veci. Ak to prvé, na vareche máš rubriku diéty, kde nájdeš napr. žlčníkovú, tam by si mala nájsť aj recepty so zníženým obsahom tuku  varecha.pravda.sk/recepty/diety/zlcnikova-dieta...
anka246
Ja som schudla 17 kg za 3 mesiace . Úžasná dieťa podľa kardiológa: hľadaj domáca liečba. Prvé 3 dni boli ťažké. Pila som 4 l vody denne. Táto diéta má naštartovala a potom som vynechala chlieb, cukor.
1x 2010
fany444
Staci zamenit suroviny - poradil mi jeden lekar a dala som si dokopy aj pecen so zlymi vysledkami a pretucnenu, aj cholesterol.
Pouzivat z tukov len mangalicovu mast - ma spravny pomer cholesterolu a repkovy olej, namiesto slepacich vajicok prepelicie, chlieb len razny kvaskovy, maso len morcacie, telacie a mladu divinu. Vylucit vsetky ostatne muky, ryzu aj zemiaky, takze aj cestoviny. Vylucit kravske mlieko a vyrobky z neho, nahradit ovcimi a kozymi -
maju ine molekuly tuku. Denne si cerstvo 2x denne pomliet semena ostropestreca marianskeho a hned zjest - do 5 minut oxiduju. Staci za malu lyzicku. Zvysit vitamin c - najlepsiu vstrebatelnost do organov ma lipozomalne C. Da sa aj doma pripravit.