Zdravá výživa

Dieta ktora funguje na 96.5%

2010 - bez fotky2010, 18. februára 2018

A je super jednoducha, pokutovat tucnych. Zneje to sci fi, ale od roku 2008 maju v japonsku zakon tzv. Metabo
kde BMI 25 plus urcity obvod pasu je norma a kazdy rok sa meria. No a vysledok je len 3.5 % japoncov je nad BMI 25 a zda sa ze funguje perfektne ( pokuty dostavaju podniky )
 nihonscope.com/news-in-japan/really-illegal-fat-japan/...

Slovensko vyse 35 %
 ec.europa.eu/slovakia/Obesity_in_the_EU_sk...

PS: to by bolo prazdnych cakarni u lekara, namiesto aby predpisal plnu igelitku liekov by vas udal ze vasa choroba je obzieranie.

@zareaguj


Diskusia k téme

frezia68
@2010 :Len nedaj návrh na ten zákon,mám nízky dôchodok a platba by ma neminula :-(((. Ale je to dobrý zákon,pokiaľ obezitou nie je dôsledok liekov,či choroby.
2010
@Frezia68 (19.2.2018 06:14)
Musi to byt zaujmave ked si vas sef zavola do kancelarie a nakrici, ze dostali pokutu za to ze vam brucho rastie. No a asi skonci s tym : " ked pojdete na kontrolu na buduci rok a nic s tym nespravite tak vam to strheme z premii".
Je to myslene ako prevencia pre ludi v pracovnom veku pred tym ako zacnu nasledky sedaveho zamestania a nic nerobenia vo volnom case a konzumacie ako by sa robilo na poli cely den.
radost
@2010 (19.2.2018 09:15)

ale neblbni..najnovšie čítam-že mnoho tučných ľudí je v tom nevinne..záleží od zloženia mikroflory črevnej..a potom-ako píše vyššie @Frezia68-d ôsledok chorôb-pomalý metabolizmus-endokrinologia...
čo sa týka obžierania-to súhlasím-hoci-i to je často následok nezvládnutých neprajných okolností života-niekto začne fajčiť..iný piť..ďalší žrať..a mnohí sa dostanú na psychiatriu..
hold-život je celkom pestrá a ťažká cesta-plná nástrah..
blahoželám ti k úspešnému chudnutiu...:-)
haji
Je znát, že Japonsko je dál než ČR, SR. Zajímavý zákon a zajímavé porovnání. Obézních Japonsko3,5% ku 35% Slovensko. Srovnáváš tedy účinnost redukční diety Japonsko 96,5% ku Slovensku 65%. Dobrá.
Japonsko je země s rychlejším vývojem, a to jak ekonomickým, tak technologickým. Zohledním ještě soutěživost a dále loajalitu Japonců - k císaři, zaměstnavateli - umění upozadit sebe sama ku prospěchu moci, celku. A sem neodmyslitelně patří i další fenomém Japonců - nečerpají svoji řádnou dovolenou po léta, případně po dobu celou dobu zaměstnání. Naprostá loajalita k zaměstnavateli. Bez ohledu na své zdraví jak tělesné, tak psyché. Nejde popřít ani fenomén Hikimori /Odtržení/ který čítá zhruba 1,5 milionu mladých jedinců /přes 1% japonské populace/, kteří se vyhýbají lidské společnosti atd. Z toho mi vychází, že extrém plodí extrém. Na jedné straně nesvoboda a na druhé straně odtržení. Dalo by se pokračovat.
Vše spěje k tomu, že brzy firmy vymění své zaměstnance za roboty a bude po starosti s BMI. Jaké starosti budou mít lidé, nevím. Nejen v Japonsku.
Promiň, ale tvá číselná srovnání a závěry jsou manipulativní a yznívají útočně. Má-li to být osvěta, tak útok se s osvětou nemiluje, ani nemůže. Volnočasové dietní pobavení.
Blahopřeji ti k tomu, že jsi začal držet dietu a přeji ti, aby byla úspěšná ona i ty.
mitzy
aaa pomoc :) najprv som čítala že "dieťa, ktoré funguje na 96.5 percent" :) (no nič to je ten mamičkovský syndróm a moje dieťa práve spí, a aj tak je večne v hlave práve ono, nie diéta...) nemyslím, že je to s tou obezitou tak zlé na Slovensku. aj keď je pravda, že stretávam aj mladých, tučnejších ľudí. skôr je to i predispozícia niekedy, japončíci sú predsalen útli, nižší, jedia viac ryže, rýb, zeleniny. ale nožičky maju krivšie teda a zblbnutí Európankami si zas nechávajú operovať viečka etc etc...takže aj keď sú na tom možno lepšie s tukom v tele, možno v ich hlavičkách až tak spokojní nebudú, hlavne keď radšej komunikujú s umelou partnerkou. kultúra jedenia je tiež iná. majú okolo jedla až obrad a čas čo je super... u nás žial platí pol hodinka na obed, potom cvakanie karty, kto sa trochu zdrží, hneď je ohovorený, poznám z vlastnej skúsenosti, dokonca som bola za čudnú, keď som si vzala obed na čerstvý vzduch a jedla pred budovou keď došla jar, leto, (božemôj kto by vtedy jedol v smradlavej vývarovni :) ?) u nás je stále prítomné také tabuľkovanie, ovečkovanie, hundranie (u nich zas tabuľky bmi) no a za tú pol hodinu nahádžeme do seba rýchlo jedlo, ktoré ani poriadne nerozžujeme. žiadna siestička. sedavé práce, presčasy, nedostatok pohybu, autá, autobusy. a žiaľ, na dôchodku je väčšinou človek odkázaný na lacné múky, dopĺňa to lacným cukrom lebo po ňom cíti energiu, kde tu zelenina, ktorá menej zasýti a je drahá. je to smutné, ale je to väčšinou tak. okrem toho vždy sme boli haluškový, chlebový, kašový národ a čo-veď všade je to nejak) ten pohyb je dôležitý, ten trochu vyprchal, tučné jedlá ostali. diéty nefungujú, diéty sú nanič, lepšie je nastaviť si zdravší režim dlhodobo, mať sa rád a občas proste nadrzovku vstať od stolu v práci a urobiť si pár drepov ;) a chodiť von a do lesa a zrelaxovať hlavu inak ako v krčme.
2010
Dakujem za komentare, mozem s dobrym pocitom vymazat tuto diskusiu kde vacsina je ako ja pod kategoriou vyhovaracov, vzdy je dovod nestravovat sa spravne aj ja sa mozem pravom vyhovarat , (srdcova vada skombinovana minuly rok s neprijemnym urazom). Vysledok tlak 140/ 90 s liekmi, ( zacali zvysovat davky preto som zacal).
Trochu ma dorazil komentar ze cisla su zmanipulovane, takze este jedno ktore sa da lahko na webe overit, slovensko srdcovo cievne umrtia 16 miesto na svete. Japonsko aj napriek tomu ze maju krive nohy a robia od nevidim do nevidim 170 miesto.
PS: Asi skoncim tuto neprijemnu dietu, citim sa horsie ako pred tym musel som vysadit vsetky lieky a nasadit kavu aj tak je tlak + -115/ 75.
buchtabuchta
Na baleniach potravín by malo byť napísané, ako na cigaretách, varovanie. Napr.: Pozor, prejedanie spôsobuje zmenšovanie šiat.
kucharka
Na Marse vraj všetko váži o 37% menej .... takže ja nie som tučná, iba žijem na zlej planéte... :-))
katarina2511
Je to vtipne, ked hodnotite sami seba tymto humornym sposobom. Horsie je, ak nadvaha ma nasledky na zdravi. To su tie denne kolaciky ku kavicke a tycinky len tak k vinecku a podobne. Moji rodicia velmi dbali na to, aby boli zdravi, mali zdravu vahu a tiez, aby vyzerali dobre. Boli sme ako deti vychovavane tymto sposobom. Neodmenovali nas sladkostami. Proste zdravy styl zivota. Ja mam 6 deti, 4 su moje a 2 sestrine, ktora zomrela pri autonehode aj s manzelom. Vychovavala som ich tak, ako som bola naucena od svojich rodicov a som im za to velmi vdacna. Sme vsetci stihli, bez zdravotnych problemov. Ja zvyknem piect iba na Vianoce, nie 20 druhov keksikov a ine dalsie kolace. Urobim makovy a orechovy zavin a vianocku. To je vsetko. To sa vacsinou zje pocas troch dni, pretoze vzdy sme vsetci spolu. Co sa nezje dostanu jelene, tie maju radi moje kolace. Zdravie znamena pre nas viac ako kolace. Mozno to nie je humorne ale ma to hodnotu pre zivot. Ak su v texte chyby ospravedlnujem sa dopredu. Slovencinu prakticky nepouzivam a tak to pomaly ale iste zabudam.
2010
@Katarina2511 (21.2.2018 03:25)
Obdivujem tvoju obetavost, a je jedno kde zijes vo svete vsade je to podobne, stravovat sa nezdravo je ovela lacnejsie ako zdravo. Ja to moc nereklamujem lebo vyzeram ako cudo z marsu, ale u nas sa tiez nepecie.
Je to az na smiech ludia ktorym muka skodi za kazdu cenu musia piect, bezlepkove atd... ale, ze muka aj jej alternativy maju obrovske mnozstvo kalorii to je jedno.
frezia68
@2010 :Ja sa odnaúčam aj od bezlepkového chleba a koláče už pečiem ozaj zriedka.Zatiaľ len 2 kg,ale pomaly.....:-).
katarina2511
Dakujem vsetkym za odozvu na moj prispevok. Na Vareche si vraj vsetci tykaju a tak pokracujem v tomto style - @ 2010 pamatam sa ze si mal v sekcii "o mne" napisanu krajinu, kde zijes, takze ja som Tvoja suseda uz dlho
mitzy
@Katarina2511 (21.2.2018 03:25)

panebože, koláče jeleňom!!! už som sem raz zdielala článok, ako v Česku zabila "dobrotivá duša" takto koláčikom jelenčeka. prosím vás ľudia, divú zver kŕmte keď tak po naštudovaní, čo môžu a čo nesmú žrať! paradoxne tu beriete na vážnosť neškodné vtipy varecháčiek o ich váhe, zatracujete múky, ale o škodlivosti múky pre divú zver nemáte ani páru - bez urážky. divá zver nie je holub na námestí. ten jeleň koláč možno zožerie, ale čo mu to robí v tele, to už netušíte. úplne iný tráviaci systém má to nevinné zviera. ak pre vás sú koláče niečo nezdravé, prosím vás, rešpektujte prírodu, tak ako svoje telo.
katarina2511
@Mitzy (22.2.2018 03:48)

...bez histerie Dear Mitzy a ostatni ochrancovia zvere, keby ste videli kolko jedla vyjedaju jelene z kontanerov, tak nebudete pisat taketo mudre komentare. Moj otec je polovnik, ja som mu o tom hovorila a povedal mi, ze este mrtveho jelena nikdy nenasiell. Dari sa im dobre, zvykli si na take jedlo rovnako ako medvede.
2010
@Katarina2511 (22.2.2018 06:09)
Ako si si vsimla jediny zanieteny komentar bol ohladom zvierat, ale ze dosledok je mas sancu ze ti mozu v buducnosti odrezat nohu alebo oslepnes, je teraz skor sranda alebo urazenost. (Mna sa to netyka).
babkaancika
@Mitzy (22.2.2018 03:48kačky. Pred nami tečie potok Saulak, a už niekoľko rokov v ňom žijú divé kačky, z roka na rok ich je viac. A vídam ľudí, ako ich s deťmi kŕmia pečivom, často kúpeným v CBA-čku , čerstvým. Počula so, že ani im múka nerobí dobre na trávenie. Tak mi poraď , čo je pre nich najlepšie, lebo nám hrozia silnými mrazmi od víkendu, a je mi ich ľúto.
1x mitzy