Varenie

Delenie šunkovej rolky

paploska - fotkapaploska, 19. apríla 2019

Kupila som velku 2,2 kg sunku v sietke, ale zmenili sme plany a na VN nas bude menej. Teda jest ju bude len jeden clen nasej domacnosti. Ale je kvalitna, taka zdrazvsia verzia a je mi ju luto potom vyhodit, kedze sa nezje. Co by ste mi porazdili? Mozem ju rozdelit? Len sa bojim ze potom pri vareni vyschne. Dakujem za rady.

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
navrhujem rozdeliť a znovu previazať obe časti nejakým špagátikom aby sa pri varení nerozpadla, nemá dôvod vyschnúť
finczi
Ak prijmete moju radu - uvarenú časť, ktorú neplánujete jesť, môžete zmraziť a zjete ju inokedy. Alebo sa dá použiť do nátierok, do fazuľovej polievky a pod. Tak či onak, prajem pohodové sviatky!
2010
@Rulik (19.4.2019 09:04)
Robil som presne ako hovoris, dve polky som samostatne znova previazal a prerezal.
Potom som polku poriadne viac krat zabalil do folie ( aby sa neopalila od mrazu v mraznicke) a odlozil.
kecupicek
V našej rodine by nezostala šunka ani keby bola aká veľká. Tiež ju zvyknem uvariť a dať do mrazničky. Kupujeme viac menších, a tak tento problém akosi nemusím často riešiť.
paploska
Dakujem za rady, ten napad so spagatikom sa mi paci, uplne som vsak zabudla, ze je od stredy v mraznicke. Takze v tomto pripade vyuzijem radu od @Finczi (19.4.2019 09:45) :-). @kecupucek ja teda sunky moc nemusim a malej ju davam zatial len symbolicky. Zato polovicka zje aj za nas
kecupicek
Teraz mi napadlo, že keď sa robili zabíjačky a orezala sa vyúdená bravčová noha, dalo sa to do pohárov a zalialo sa to horúcou masťou. Podobné si vždy donesieme z Poľska. Robia tak aj jaternice a mäso na klobásky. Výrobky sú veľmi chutné.