O Varecha.sk

Deaktivácia prezývky na Varecha.sk

tomas - fotkatomas, 6. novembra 2017

Dobrý deň,

posledné dni sa ozvalo zopár ľudí, ktorí chcú odísť z Varechy a spáliť za sebou všetky mosty (odstrániť recepty a všetko). Pár ľudí sa ozvalo, keď niekoľko dní nemohli komentovať cudzie recepty, ľudia, ktorí nemali pridané svoje recepty. A ďalšia skupina ľudí sa ozvala, že chcú odísť z Varechy, keď sme začali zverejňovať, kto ako srdiečkoval komentáre.

Pracujeme, okrem iného, aj na funkcií "Deaktivácia prezývky" resp. "Zablokovanie konta". Používateľ Varecha.sk si tým bude môcť deaktivovať konto - na nejaký čas, alebo pokojne aj natrvalo - čím sa skryje jeho konto, skryjú recepty, zážitky atď. A pri komentároch v diskusiách a pod cudzími receptami (ktoré z dôvodu zachovania logickosti diskusií zostanú) sa zjaví nejaká poznámka, že používateľ je deaktivovaný.

Poprosíme o strpenie.

Ďakujeme.

@zareaguj


Diskusia k téme

haji
Aha, takže pokud budu mít uložený recept a jeho autor se později deaktivuje - bude recept v prachu?! zmizne?
Nějak jsem nepostřehla jak se to dříve řešilo.
tomas
@Haji (6.11.2017 12:06)

Tak ako doteraz, len to bude automatické. Lebo prácou redakcie, nie je vypínať a zapínať recepty, lebo sa niekto urazil z jedného komentára a o pár dní si to rozmyslel.

Ak si človek deaktivuje prezývku, jeho profil zmizne, jeho recepty zmiznú z rubrík, zmiznú z verejnej časti webu, deaktivuje sa im komentovanie, ale ZÁROVEŇ ak niekto recept má uložený v Kuchárskej knihe, tak zostane zachovaná jeho kópia. Ale bude ju vidieť len ten, kto má recept uložený v Kuchárskej knihe.

Čiže noví ľudia už nebudú môcť tie recepty nájsť (návšteva z Google vráti text "skrytý recept"), ale pôvodní používatelia, ktorí príslušný recept majú uložený, tak im zostane uložený.
haji
@Tomas (6.11.2017 12:10)
Děkuji za vyčerpávající odpověď. Přeji krásný den, plný trpělivosti!
1x vierik
popoluska340
Tak ma potesila sprava,ze ked mam receptik v kucharke,a varechac ked odide,tak mi recept zostane,nezrusi sa mi.To by som teraz musela vsetky recepty odskusane,aj tie co cakaju na odskusanie prepisovat do zositu,aby som ich nestratila,co by bola velka skoda.
motyka
A ja som si doposiaľ myslela, že varecháčky aj varecháči chcú úprimne pomáhať najmä mladším kuchárkam v obohacovaní rodinných jedálničkov a pomáhať pri získavaní skúseností a mnohých dobrých grifov a nápadov.
Nerozumiem - prečo potom tá deaktivácia ? Potrestať tých, čo skutočne využívajú varechu vo svojej kuchyni? Čím sa previnili ?
katka78
Keď vám autor skryje recept, nemáte sa mu už ani ako poďakovať. Tak skúsim takto, možno si to @Platdujour nájdeš. Mascarpone som vynechala, pridala cesnak a parmezán. Výborná večera to bola, jednoduchá na prípravu aj suroviny, rýchlo hotová, pomaly zjedená, lebo som si ju vychutnávala :-) Zajtra repete. Vďaka za recept!
 varecha.pravda.sk/recepty/penne-s-cuketou-susenymi-parada...



conscientia
Bola som jednou z tých, ktorí požiadali o deaktiváciu konta na Vareche. Dôvodov bolo viac a uvažovala som nad tým už dosť dlho. Pôvodne som dostala odpoveď, že nie je možné zrušiť konto, pretože by sa následne zmazali moje recepty, ktoré si niekto uložil do kuchárskej knihy.

@Tomas Mala som možnosť komunikovať s členmi redakcie Varechy a viac-menej šlo o veľmi príjemnú a ústretovú komunikáciu z oboch strán (trúfam si povedať.) Nečakala som, že k tomu skutočne dôjde, hoci som za to agitovala už dávno, no som nadšená tým, že je vidno, kto (si) "srdiečkuje" príspevky a naháňa (si) tak priaznivosť komentáru, keďže recepty už nemôže "srdiečkovať."

Deaktiváciu konta by som nenazvala pálením mostov. Aj po deaktivácii mi web varecha.sk ostane prístupný. Možno nebudem môcť komentovať a ukladať si recepty, no to je najmenej.

Ďakujem, že sa snažíte i túto možnosť technicky zrealizovať. Stále mám v úmysle sem-tam hodiť očnou buľvou po receptoch na Vareche, no už nechcem byť súčasťou tejto komunity.
conscientia
Dala som ti tzv. lajk. Ibaže to neznamená, že o niektorých veciach nie je potreba diskutovať. Pretože je.
motyka
Tak asi sme sa nepochopili. Ja nevyčítam vareche, že ona chce sama deaktivovať recepty varecháčiek. Len nechápem, prečo ich teraz chcú vymazať, keď sa s nimi už podelili pre ostatných ? Ja by som v ich prípade iba nepridávala ďalšie. Veď to je väčšinou krásny dôkaz o ich šikovnosti a snahe pomôcť druhým. Tak to je predsa dôkaz aj pre budúcnosť, že som pri tom bola. Škoda, že nie som technicky pripravená na to, aby som mohla pridávať recepty s foto. Tie aj mne osobne vyhovujú viac a bohužiaľ / aj keď to nie je z mojej strany správne/ väčšinou tie bez foto len veľmi málo využívam. Ja sa prihováram zato, aby sa deaktivácia vôbec nekonala. Aj keď je to pravda o rozhodnutí autoriek a autorov receptov.
patroveckypitrs
@Conscientia (7.11.2017 09:38)

Plne súhlasím s tebou. Tiež to chcem a nechcú mi to umožniť a spústa výhovoriek, že nerozumejú a prečo atď. Pritom som o to požiadal jasne a zrozumiteľne.
patroveckypitrs
@Motyka (7.11.2017 10:32)

Koľko máš receptov? Jeden. Keby si ich mala viac a nejaká horda Truhlikov ti na ne aj na staršie recepty dopisovala fuj, grc a podobne. A redakcia ti odpíše, že to je nič aj ostatný tak majú a ešte si dajú tu námahu a vypíšu mi kde to nájdem. Tak sa ťa opýtam priamo, ako by si sa zachovala? Takže nesúhlasím s tebou. Pekný deň želám. Preto si chcem riadiť svoje recepty sám, alebo keď to nejde chcem odisť. Potom si zaspievam - Z bohom buď kotlík medený , z bohom buď vareška drevená , čo som sa s tebou v kotlíku nakrútil, čo som sa dobrých jedál od teba najedol ....................
buchtabuchta
Viete, keď niekde niečo na sieť pridáte, či už sem, či na facebook, na azet, zoznam, instagram......vždy musíte rátať s tým, že môžu byť aj negatívne reakcie, a tie isto budú. To je cena toho, že to čítajú tisícky rôznych, aj podivných, ľudí. A tiež cena za to nutkanie, ktoré mnohí ľudia majú, všetko zverejňovať. Treba si dobre rozmyslieť, čo pridávate, čo o sebe prezrádzate, lebo na nete sa nič nestratí a všetko môže byť raz použité protí vám. Keď si niekde zrušíte konto a demonštratívne odídete, skúste si tipnúť, koľko ostatných užívateľov si to všimne, a koľko si na vás za 24 hodín ešte spomenie. Tí, kvôli ktorým to demonštratívne teraz tu na Vareche urobíte, si budú akurát mädliť ruky, že sa im zas dačo podarilo.
buchtabuchta
@Patroveckypitrs (7.11.2017 14:44)

CHlapče, chlapče, tak to si ma sklamal. TY chceš odísť? Však bez teba tu bude nuda k ukousání. Tvoje bombastické recepty, čo útočia na vštetky zmysly a orgány mi budú veľmi chýbať. Ja ti nikdy nedám srdiečko za recept, kde bude liter kečupu, kukurica a mrazená zelenina, to sa hneď teraz priznávam. Ale ťa prosím, kľačiac na varených kolenách - ZOSTAŇ. ZOSTAŇ.
tomas
@Buchtabuchta (7.11.2017 15:09)

Ja si pamätám jeden prípad, z inej mojej slovenskej stránky (nie z Varecha.sk), kde jedno dievča blogovalo, písalo celkom pekné blogy. A jedného dňa napísalo rozlúčku, ako odchádza, ako ju to už tam nebaví, a ako zmazala všetky blogy. Dostala veľa komentárov, pár ľudí ju prosilo, aby neodchádzala, že ju radi čítajú. Ona napriek tomu odišla...

Neskôr sa vrátila a o polroka na tej istej stránke napísala znova rozlúčkový blog, a znova všetko zmazala a znova jej ľudia písali komentáre, že nech neodchádza, že im bude chýbať....

O pár mesiacov znova a znova... Celkovo odišla (a vrátila sa) asi 6-7 krát. Prvé rázy za ňou ľudia celkom plakali, neskôr si z nej už robili srandu, že "aj tak sa vráti o týždeň". Ku koncu si pamätám, že jej odchod vydržal menej než 24 hodín...

Zaregistroval som jej rozlúčku, čo bol už taký skôr folklór, a na druhý deň som si všimol, že zverejnila nejaký príbeh (a rozlúčka zo včera už bola zmazaná).

Samozrejme sú ľudia, ktorí môžu mať vážny dôvod, prečo odísť. Takže pripravíme automatický formulár, ktorý im tieto odchody (či už na chvíľu a potom sa vrátia, alebo natrvalo a už sa nevrátia) umožnia automaticky... (Lebo skrývanie desiatok receptov, je pre administrátorky pracné a dosť nepohodlné, preto sme takúto funkciu moc nikdy neponúkali, ale keď sa to zautomatizuje, tak by to malo uspokojiť tých, čo z nejakého dôvodu sa chcú vymazať, či už na pár dní, alebo navždy - to už bude na nich)
buchtabuchta
@Tomas (7.11.2017 15:17)

Ja vás aj tak obdivujem vštetkých v redakcii a širák dávam dolu pred vašou trpezlivosťou a snahou všetko to tu vyriešiť. Veľa stránok sa nestará o svojich užívateľov, hlavne že chodia a klikajú a im idú príjmy z reklám. Však čím horšie, tým lepšie, nie? Keď sa rozprúdi poriadna hádka, tak je aj 300 príspevkov, a keď je kľud, tak pár ľudí povie - fajn recept a šlus. Na Vašom mieste by som zakomponovala do pravidiel jeden bod približne o tomto:Treba si uvedomiť, že nie každému chutí všetko a jedlo je vec osobného vkusu a chute. Tak sa treba pozerať aj na negatívne komentáre. Koniec návrhu.
Lebo, ako som si všimla ako pozorovateľ, tu nemôžete povedať že niečo nie je podľa vášho gusta, lebo dostanete hneď virtuálnou varechou po zadku, a zhŕknu sa na vás ostatní ako osy.
Pekný deň všetkým v redakcii.
zolik
Aj tu pod touto diskusiou aj pod tou srdieckovou je vela prispevkov o "nahanani" srdiecok pod komentarmi. Nerozumiem tym, ktori to kritizuju. Ved sa to netyka receptu, ale komentara pridaneho do diskusie pod nim. A kazdy ma pravo pridat komentar. Tak isto ma kazdy pravo vyjadrit svoj nazor s pridanim "like" na dany komentar. O akom nahanani srdiecok sa tu vlastne trepe?
redakcia
@Buchtabuchta (7.11.2017 15:34)

Ďakujeme za Vaše slová, padnú vhod najmä v týchto turbulentných časoch :) Aj Vám i všetkým pozitívne naladeným Varecháčom želáme pekný zvyšok dňa.
2010
@Patroveckypitrs (7.11.2017 14:44)
Ja som asi z tych co sposobil zmenu pravidiel pred par rokmi... to tu byvali ine hadky, to bola parada,( ja som vymazal -zablokoval co ja viem najmenej 300 svojich receptov.
Cudujem sa ze @Tomas este nie je na praskoch.
V anglictine sa to povie water under the bridge.
Teraz mi to je na smiech, nemam cas a ked pridam daco len tak pre svoju zabavu aj ked sa snazim varit presne opacne ako ty
( slize nekaloricke shirataki vo woku skoro bez oleja - lyzicka chilli oleja na vonu, cerstva mrkva, a cerstva kukurica, panenka, trochu cinskeho vina sojovka ). Kazdy podla svojej chute a obvodu pasu. Cheers


haji
@Patroveckypitrs (7.11.2017 14:31)
No, ať to napíšu jasně:
Nenechejme si nikým pokazit radost ze života. Nikým a ničím.
Pítrs! Máš tu plno receptů, uvařených, odfotěných a vložených s láskou. Plno přátel, kteří mají rádi tvé recepty, tebe, tvé dobré srdce. Co víc si přát?!
Rýpalové a manipulátoři, sociální turisté a závistivci sem chodí také za zábavou, ale když se podívají za sebe, před sebe, je tam prázdno.
Vše je o výběru. A zodpovědnosti za svůj výběr. Nenechejme si nikým a ničím pokazit radost ze života!
zlomok
@Patroveckypitrs (7.11.2017 14:44)

Nerob tu zo seba kuchárskeho velikána, pobaľ si tie svoje recepty a hneď, ako to bude možné utekaj s nimi kade ľahšie. Ale oznamovať to tu všetkým nemusíš, to robia len tí, ktorí chcú dokázať svoju nepostrádateľnosť a od iných čakajú, že ich budú prosiť, aby zostali. A presne o toto ti ide, veď dať si niečo takéto na profil, to je skutočne pre odborníka:  varecha.pravda.sk/profil/patroveckypitrs/...
zlomok
@Zolik (7.11.2017 17:09)

Čo ty vieš o mojej ceste, pozametaj radšej tú svoju.
motyka
@Patroveckypitrs- ja som nevedela, že sa takéto veci na vareche dejú. Možno by sa ma to taktiež dotklo. Ale asi by som sa povzniesla nad tým a vytvorila si na nich svoj názor. Mám tu len jeden recept preto, že som hneď v úvode pochopila, že nie všetci ľudia, ktorí využívajú varechu to myslia seriózne a úprimne.
Ja považujem recepty na vareche za studnicu chutí, múdrosti, kreativity a šikovnosti ľudí, ktorí tu prispievajú svojimi receptami. A využívam vo svojej kuchyni tie, ktoré považujem pre mňa za dobré. Pri tvojom niku mám napísané - má mnohé dobré recepty, aj zo zbytkov a fajnové chuťovky. Chodím na Tvoju stránku, keď niečo z toho potrebujem. Budeš chýbať, ale keď sa rozhodneš odísť - pôjdem inde. Je tu predsa mnoho výborných receptov, ktoré som nevyskúšala. Prajem Ti všetko naj......
2x haji a alex37
tatranka
Nerada zasahujeme do takej diskusii,na tejto stránke,kde to nie je o jedle,ale o vybavovaní si účtov,kto čo kedy povedal-resp.napísal.
Na vareche som 8 rok.Veľmi veľa som sa tu naučila a myslím,že som aj trochu prispela svojimi receptami.Mrzia ma žabo-myšie vojny.
Nie vždy sa dá receptom uvedeným receptom každému vyhovieť.
No ak admint sľubuje zmenu a k lepšiemu,treba len vydržať a celej osádke Varechy,ktorá nás roky vedie,popriať nech sa im darí a nech s tými nespratníkmi,ktorí svoje ego tu cirkusantsky predvádzajú urobia poriadok.Myslím,že najlepšie doporučenie varecháčov bolo,týchto ľudí-tazv.varecháčov,odignorovať
Teším sa na kopec nových receptov,lebo myslím si,že ten kto recept ponúka,bol s nim spokojný a chce nám ho v najlepšej vôli tiež dopriať.
Pozdravujem varecháčov,ktorí sa na tejto stránke cítia dobre.
tiginko
veľmi pekne si to povedala @tatranka. Len niektorí považujú takýto názor o ignorovaní "nespratníkov" za podporovanie internetovej šikany. Takže ťažko vyhovieť všetkým. Chce to podľa mňa hlavne odstup, nerobiť si ťažkú hlavu z ľudí, ktorí sú iní ako my. Všímajme si dobré recepty, veď kvôli nim je táto stránka na svete
luss44
každého je osobná voľba či ostane či odíde, s receptami alebo bez. Urážlivé znevažovanie rcp neuznávam, aj ja som si tým dávnejšie prešla, mrzelo ma to, ale prežila som aj horšie veci v živote. Kto niekde verejne publikuje musí s tým počítať, niektorí ľudia vedia byť svine a v anonymnom svete internetu zvlášť. Len netreba zo svojho odchodu robiť teatrálnu záležitosť a očakávať prosby o návrat. Lebo aj také tu už boli.. odchody, lúčenia.. vlastný blog.. české stránky o varení.. a víťazoslávny návrat sem, lebo niekto potrebuje "svetlá rámp" a tie nie sú všade.
@Patroveckypitrs nemám nič proti Tebe, Tvoje rcp ako si ich pridával som si skoro všetky pozrela, netvrdím že budem všetky robiť, ale varíš tak ľudsky, s láskou a celkom fajn sa to číta. Ak sa rozhodneš odísť, škoda, ale je to Tvoje rozhodnutie. Niekto odíde a iný príde, tak to v živote chodí.
@Tomas som zvedavá na tie novinky, aké a kedy budú.
zolik
@2010 (8.11.2017 15:04)
S potesenim som si pozrela a precitala vsetky recepty. Ani si neviem vybrat, ktory sa mi paci viac. Rozhadzane sushi alebo promocny steak? Uzasne jedla.

marienka54
Milí Varecháči, neviem, prečo sa niektorí vzájomne urážate. Život je o niečom inom, sme tu len chvíľu a nemusíme si ten život strpčovať. Mám rada recepty z Varechy a každý nech si vyberie recept, ktorý mu vyhovuje.
leaela
@Afataga (8.11.2017 19:52)

Niektore recepty nerobim "doslovne",len tak inspirativno-pozmenene.@2010 je dobry inspirator ;-).aj od teba mam nieco v KK,napr.starsia dcera sa ide roztrhat za tvojim Šuej... ;-).pekny vecer vsetkym prajem
ubka
@Tomas (7.11.2017 15:17)

Dejú sa tu veci milý @Tomas ...prispejem nápadom,ak môžem.
Čo keby ste tým,čo chcú odísť toto umožnili,samozrejme môžu mať opodstatnené dôvody, recept ponechali,komentare vymazali a autor by bol označený ,Vami vymysleným,pictogramom = odchádzajúci...možno hlúposť,ale napadlo mi,aby sa ľuďom nevytratil po odivsich recepty.
Prajem veľa trpezlivosti,nápadov a príjemný deň:-)
mitzy
@Conscientia nechoď preč z varechy,
@Patroveckypitrs ani teba nech to nenapadá!
:-/
@Tomas ja mam pocit, že možno varecháči odchádzajú i preto, lebo ak sa dejú teraz takéto zmeny aj čo do odtajňovania srdiečok, tak už nikto nemá ani záruku, že raz odtajníte aj mená používateľov. a nie každý stojí o zmeny, keď platili iné pravidlá počas prihlásenia sa na portál. srdiečka sú podľa mňa fakt nie smerodajné.
tomas
@Mitzy (11.11.2017 19:21)

Nie, nemyslím.

Každý polrok niekto odchádzal (niektorí jednotlivci aj viac krát a potom sa vrátili), len to chceme zautomatizovat teraz. Situácia sa po zmenách v komentároch a hviezdičkami upokojila. Samozrejme nech robíme čokoľvek, vždy sa raz za čas niekto nájde kto chce odísť