Varenie

Cukrárske vrecko

kajka04 - bez fotkykajka04, 27. decembra 2017

Ahojte, mám strašný problém.
Po pečení veterníkov som umyla svoje cukrárske vrecko ale neusušila som ho poriadne. Nanešťastie zatuchlo a urobili sa na ňom čierne kruhy, pravdepodobne pleseň. Máte nejaké triky na zničenie tej plesne? Nechcem ho vyhodiť, je po babičke. Vrecko je plátené. Ďakujem...

@zareaguj


Diskusia k téme

bubaya
Savo Perex zabije plesne, a čiernych fľakov sa zbavíš praním v žlčovom mydle, alebo obyčajnom šichtovom, prípadne poliať obyčajným peroxidom z lekárne, vyvariť v prášku na biele prádlo... Tie čierne fľaky sú dosť odolné, pravdepodobne to bude treba vyprať niekoľkokrát.
marika9
Ja by som ďaľšie používanie neriskovala. Prikláňam sa k názoru: odložiť na pamiatku. V cukrárskych potrebách kúpiš jednorazové a máš po probléme.
evanaaa
Po babičce klokočí a potmě strach.....a po vrecúšku iba prach - zostane, ale aj tak si ho ak chceš, odlož, len nepouži.
chorvatka
A naco kupovat nové ? Da sa vyrobit po domacky z potravin. vrecka (odstrihne sa jeden rostek tak aby sa tam vmestila spicka na zdobenie z umelej hmoty). Po pouzit vyhodim, nic neumyvama je to rychle.
martamm
Nikdy by som nepouzila vrecko, na ktorom bola plesen, moze to mat nedozerne dopady na zdravie. Kup si nove a toto si odloz ako spomienku na babicku.
mirop
ja by som z trochu pliesne take drama nerobil, staci poriadne vyprat, niekto tu doporucuje savo perex, ktore je vyborne, a moze sa znovu pouzivat...
mijaita
@Manekova jk to resi problem s platenym vreckom? Divna maklerka, ktera neumi cist!
Ahojte, mám strašný problém.
Po pečení veterníkov som umyla svoje cukrárske vrecko ale neusušila som ho poriadne. Nanešťastie zatuchlo a urobili sa na ňom čierne kruhy, pravdepodobne pleseň. Máte nejaké triky na zničenie tej plesne? Nechcem ho vyhodiť, je po babičke. Vrecko je plátené. Ďakujem..
evanaaa
Zaujímavé, že jej to nik nezatrhne a nevymaže (redakcia?).....Tá pani sa sem registrovala len kvôli inzerátu, či rekkame?
viera1
@Kajka04 (31.12.2017 19:32)

Stačí 10 min a len vypni sporák,nechaj ho vychladnúť v tej vode a potom dobre vyschnúť.
11majka
Já bych ho vyprala obyčejným mýdlem,ale použila bych kartáček,asi bude potřeba vymáchat a víckrát vydrhnout a potom po důkladném vymáchání bych vrecko naložila do octové vody.To by mělo stačit.Nepočítejte s tím,že barva bude jako dříve.Zústanou tam buď černé flíčky,nebo fleky,plíseň vyperete,ale flíčky po ní ne.Pak se dá sáček opět používat.Nezapomeňte drhnout kartáčkem a mýdlem z obou stran.
babinka
Po vypratí by som vlozila dnu igelitové vrecko, ktoré sú na to určené a používala spolu, občas tak robievam, aby som platene neznicila a krém aby sa od ruky rýchlo neohrieval - hlavne šľahačka či maslovy krém