Varenie

Čokoládový krém do medových plátov

kinderko1991 - fotkakinderko1991, 31. októbra 2014

Pekný dník prajem všetkým. Hľadám celý deň všade, ale nikde som nenašla to, čo potrebujem :( Moja bývalá svokra zvykla robiť medové pláty, ale ona ich kupovala a dávala do nich taký úplne jednoduchý krém, no ja si už nepamätám čo v akom pomere, ani čo presne tam išlo, ale aspoň tieto veci viem, že tam išli na sto percent - mlieko, vanilkový puding, čokoládový puding, cukor, maslo. No neviem koľko čoho, ani na koľko balení mi to vystačí. Nemáte niekto náhodou recept na tento krém? Prípadne podobný? Skúšala som pozerať aj podobné čokoládové krémy, ale všade išla horká čokoláda, viem, že do tohto nešla vôbec. Ďakujem za odpovede a vopred sa ospravedlňujem, ak to tu nepatrí.

Monika

@zareaguj


Diskusia k téme

margaretka28
ak by si plnila 4 pláty, urob krém z polovičnej dávky, je veľmi chutný :-) ale možno ti niekto aj lepšie poradí :-) tak veľa zdaru !
kinderko1991
Ďakujem veľmi pekne, podľa mňa to bude skoro ono, len svokra tuším dala na 1 liter mlieka 2 balíčky zlatý klas a 1 balík čokoládového pudingu, a ja som navyše ešte kakavko pridala a polku palmarinu a menej cukru. Tuším takto to bolo, ďakujem veľmi pekne, toto som potrebovala :) Ste zlatíčko!
evanaaa
@kinderko1991 , skús si dať aj do vyhľadávača - Medové rezy a uvidíš viac variant, možno aj ten originálny krém, ktorý sa do tých rezov dáva. S čokoládovým som ich ešte síce nevidela, ale iste sa dá aj s takým.
afataga
jeeej krasny havko :-) a fuj palmarin nedavaj, radsej maslo
hubata
Ja som robievala tieto pláty len s obyčajným krémom ako rýchlovku: maslo nadstavené v mlieku uvareným zlatým klasom. Tie medové pláty už majú svoju typickú chuť a vôňu, no orechy, lekvár alebo kakao síce nič nepokazia, ako píše @evanaaa - len mi už pripadajú zbytočné.