Varenie

Cokoladova poleva

natalii2606 - bez fotkynatalii2606, 12. augusta 2017

Ahojte, mam otazku: ak chcem cokoladovu polevu z 90% cokolady, musim davat aj maslo a ak, tak kolko??? Moze byt aj margarin????

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Prezrela som si aj ja tú diskusiu a podľa všetkého, najlepšia poleva hlavne na drobné pečivo ja tá od @Evkalibka , z troch dielov čokolády a jedného dielu stuž. tuku, prípadne aj s tou kvapkou oleja kvôli lesku, tie ostatné, ako ganache nie sú zlé ale už na iný druh dezertov, ako sa v diskusii aj spomína.
kecupicek
Aj ja by som chcela 90 % čokoládu, poraďte mi prosím vás, kde takú zoženiem. U nás nie je asi žiadna, čo by človeka potešila. Doniesol mi známy zo Švajčiarska, olizovali sme sa dva dni. Pozerám teraz na Horkú čokoládu a je len 43%, roky ju používam na polevy a všetkým moje zákusky vždy chutili. Keď sme boli na výlete, tak si moja kolegyňa prosila 100 % džús. Čašník na ňu s údivom pozrel a než sa niečo opýtal, jej manžel dokončil objednávku, ak nemáte doneste dva 50%. Možno to platí aj pre čokoládu?
evanaaa
@Kecupicek , do Lídla nechodíš? Tam majú čokolády aj viacpercentné, ako tá 43%, tuším aj vyše 80%.......
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@Evanaaa (13.8.2017 15:32)

90 % čokolády dostať už v každom obchode, videla som ich v Tescu, v Bille, v COOP Jednota ...
klukodvody
Tak se také pokusím poradit. Žena dělala cuketovou buchtu a naše nová sousedka také, ale s čokoládovou polevou. Měla ji moc dobrou a hlavně polevu a tak řekla jak ji dělá. 100g normální čokolády na vaření a jednu polévkovou lžíci rozpuštěného sádla - bravčové masti. Je vynikající a to sádlo není vůbec cítit.
buchtabuchta
Pozor na veci, ktoré sa tvária ako čokoláda na varenie, kedysi to bola čokoláda s najvyšším obsahom kakaa. Teraz je to všetko ošmek, napríklad z Orionu je to len poleva, 28% kakaovej hmoty, no fuj. Už sa ani nevolá Čokoláda, len Orion na varenie. Figaro je trochu lepšie, 35% kakaa, Zato je v každej 10 gramovej tabuľke 55 g cukru, no to radšej kúpim stužený tuk, kakao a urobím si to sama, aspoň tam nebude plno neznámych vecí.
kecupicek
Do Lídla chodím s manželom a ten stráži moju diétu, tak sa po čokoláde neobzerám, musím zdravo žiť, ale niekedy ma prepadne taká chuť na čokoládu, že sa nezdržím a doprajem si.@Evanaaa (13.8.2017 15:32)

kecupicek
Stane sa mi, že upečiem zákusok a nemám čokoládu na polevu, tak dám kakao, maslo a mlieko a poleva je hneď, keď je víkend pridám aj trochu rumu. Nechcem ohroziť bezpečnosť na cestách. Veď my staršie gazdinky sme boli často nútené improvizovať. Nie je umenie urobiť koláč, keď je nakúpené podľa receptu, ale vystačiť s tým čo je doma.