Kuchyňa a vybavenie

Čokoládová poleva - homogenizovanie

vlk25 - bez fotkyvlk25, 22. augusta 2017

Ahojte mám recept na čokoládovú polevu v ktorom sa píše : " Zmiešajte dohromady a homogenizujte tyčovým mixérom. " Čo presne to znamená ? Tyčový mixér sa chystám kúpiť ale o homogenizovaní sa spomínalo iba u zopár modeloch, ktoré boli 400€+. Je vážne nutné mať takýto profesionálny mixér ? Alebo to zvládnu aj mixéri do 100€ ? Napr. tento:  www.alza.sk/bosch-msm-88190-d4225319.htm...


Má tam kopec nástavcov ale neviem či zvládne aj tento úkon.

Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

katka78
To je tak, každý píše recepty po svojom. Niekto ich pojme ako Hviezdoslavov Kubín, iný zase používa odborné slová, ktorým však nie každý rozumie.. "Homogenizovať" tu bude myslené ako "zjednotiť", teda zmiešať spolu suroviny tak, aby vznikla jednoliata-ucelená-rovnorodá (homogénna) zmes. Na to stačí vareška, metlička, alebo pokojne aj ten mixér. Neviem akú špeci-polevu sa to chystáš variť, ale verím, že na ňu ten za €400,- potrebovať nebudeš ツ Tak nech sa ti vydarí!
kecupicek
Do nedávna cukrárky o žiadnych tyčových mixéroch nechyrovali a aké výborné torty a zákusky robili. Všetko šľahali ručne a bolo. Metlička v ruke zručnej cukrárky robila zázraky. Mám syna inžiniera a ten tiež rád používa tieto technické termíny.
haji
Pokud nejde o čokoládovou polevu z ranku molekulární gastronomie, vystačí si člověk s rúčo prací, varechou, metličkou a terminologií : vymícháme do hladka. Zvládne to i obyčejný tyčový mixer z Lidla. Homogenizátor a homogenizace jsou něco kapku jiného. V tomto případě je to sjednocení, sloučení, smíchání, vymíchání. Někdo sám sobě a receptu chtěl přidat na váze a důležitosti. Není čeho se bát a zachovat si zdravý selský rozum. Ať se daří!
kecupicek
Upeč výborné zákusky a v brušku sa to homogenizuje samo. Kto nemá cit pre pečenie, ani najlepšia technika mu nepomôže. Moja priateľka pred mnohými rokmi ukončila školu spoločného stravovania a uplynulo naozaj mnoho rokov, kým sa naučila variť a piecť. Ani teraz to nerobí rada.
rulik
nevedel som, že na cukrárske výrobky sa používa tyčový mixér, skôr by som metly, jedine v prípade, že by sa postupne pridávali kúsky čokolády a pri klasickom miešaní varechou alebo metlami by dlho trvalo rozpustenie čokolády a hmota by sa mohla prešľahať, tam logiku vidím...