čo zas variť???

21 komentárov
  • delikatesa, 29. apríla 2010 o 00:08
    Toľko receptov a ja neviem čo navariť na obed. Jeden člen je najspokojnejší keď všade vonia mäso, iné jedlo je pre neho "dieta" a ja by som si dala niečo "hlúpe" a hlavne nenáročné na čas. Ach jaj :((


  • jezibabka1, 29. apríla 2010 o 06:44
    @delikatesa :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) tento problém mám aj ja ( a myslím, že viacerí ) bohužiaľ musí sa jesť to aj to, takže sa snažím variť tak, aby som aj ja bola sýta (som mäsková) aj zbytok rodiny (tí sú zas na zeleninu a cestoviny) spokojný:)))


  • sjuz, 29. apríla 2010 o 07:54
    praženička z domácich vajíčok na cibuľke a masle... :)


  • alena45, 29. apríla 2010 o 08:07
    dnes mám aj ja ten problém, lebo chcem ísť na rýchlu chôdzu a tiež som rozmýšľala o praženičke alebo o cestovine s vajcom...


  • delikatesa, 29. apríla 2010 o 08:29
    praženica sa môjmu synovi na obed neráta :-(


  • egreska, 29. apríla 2010 o 08:30
    dnes bude krasny skoroletny den tak nejaký šalat s kuracím mäskom?? @2010 ma teraz navnadil,tak si utieram klavesnicu od slín :-))


  • verka1, 29. apríla 2010 o 10:05
    Deli, tento problém mám aj ja. Furt varím dokola to isté, lebo varím denne. Včera bolo hovadzie ala stroganov a dnes som vymyslela kuracie pečienky so zemiakovou kašou. Ale keďže som sa naučila variť pre dvoch, tak zajtra zase riešim problém. Keď sme sa stravovali v závodke a školskej jedálni cez týždeň, potom bolo radosť variť tých pár jedál cez víkend.


  • hera, 29. apríla 2010 o 11:03
    Ahojte, ja som robievala tak ze som jeden den urobila harulu s kysle mlieko,harulu som piekla ako palacinky a odlozila som si aj do ladnicky-kolko clenov domacnosti tolko kusov.Na druhy den som robila pecienku na cibulke a ryzu a tiez som si odlozila z pecienky aj z ryze no a na tri den som to dala dokopy tak ze som naplnila harulu pecienkou a ako prilohu som dala kazdemu trochu ryze a trochu oprazenych zemiakov k tomu bola calamada alebo nejaky iny salat.@verka a @delikatesa mozno vam to pomoze.Prajem dobru chut.


  • hera, 29. apríla 2010 o 11:07
    @sjuz , @alena45 a ked ju urobis ako placku a pelozis na polovicku a dovnutra das trochu struhaneho syra a k tomu oprazene zemiacky a nejaky salat tak je obed ako "vysity".


  • hera, 29. apríla 2010 o 11:14
    Ked mam doma nejake zbytky tak robim tzv.sedliacku omeletu- je to vzletny nazov ale chuti.Oprazim na cibulke zbytky z klobasky alebo udene zbytky, alebo hribiky,kukuricu,fazulove struky atd. alebo z kazdeho trosku .Rozslaham vajicko s troskou mlieka a muky,pridam na spic noza prasok do peciva,osolim a okorenim a vylejem na to co som prazila.Necham to stuhnut a k tomu salat a je to .Pravda je treba urobit takuto "placku" pre kazdeho clena domacnosti -da sa urobit aj vacsia pre muza a mensia pre deti - zuzitkuje sa vsetko co poostavalo v ladnicke.


  • evusik, 29. apríla 2010 o 11:34
    @hera u nás sa robieva sedliacka omeleta tiež, ale celkom ináč, ale je tiež "zbytková". Keď mi ostanú varené zemiaky an druhý deň ich opražím na panvici, pridám k tomu čo je v chladničke, klobáska, párok, slanina, paprika, rajčina - skrátka čo je doma všetko sa to dobre opraží, zaleje rozšľahaným vajcom a nechá stuhnúť. Je to dobrotka.


  • evusik, 29. apríla 2010 o 11:38
    čo sa týka denného varenia tak to je nočná mora každého kuchára, keď sa opýtam čo mám navariť, dostanem odpoveď "čo chceš, niečo navar, to je jedno ...." a ja aby som vymýšľala. Na druhej strane odkedy som na Vareche pribudlo do môjho repertoáru niekoľko dobrých jedál, ale dnes budem robiť klasiku - cestovinový šalát á la čo chladnička dala :-)


  • frezia68, 29. apríla 2010 o 13:02
    A my sme dnešný deň využili v lese,tam sme mali len banán,nabrali sme si kyselku aj domov do zásoby a zjedli od včera zaprávanú kuraciu polievku-stačilo :-)))


  • sjuz, 29. apríla 2010 o 13:41
    tak to je jasné, že praženica pre syna na obed je nie dobrý nápad:), tiež by ma s tým poslal... :))
    Ale cestoviny miluje, a keď už nič iné, tak tuniakový cestovinový šalát, ale mávam v mraziaku aj pár obalených rezňov, ktoré v prípade potreby synovi vysmažím, ako aj omáčku na cestoviny - boloňskú. Je rýchlo rozmrazená a cestoviny sú za pár minút....


  • delikatesa, 29. apríla 2010 o 17:28
    keby ste vedeli aký bol "obed"tak ma zabijete. Kúpila som mu klobásu, uvarila a s chlebom.Mali ste vidieť ten blažený pohľad:-)) Zostaté cestoviny od včera som si urobila so strúhankou a bolo. Cestovinové šaláty u môjho adolescenta nehrozia,palacinky a pod. to je "dieta". Ani jedna by ste nechceli pre neho variť.


  • tinca, 29. apríla 2010 o 18:12
    Veru vymýšľať každý deň obed je náročné. Aj moja mamina kedysi denne varila a vždy pri odchode do práce mi dala otázku, čo budem variť a ja na to barz-čo. A čo je to to bárz-čo. Delikatesa a čo tak zohnať si tie halušky čo radila Sovka a s vajíčkom a s upraženou cibuľkou a k tomu čalamáda,čo povieš?


  • sovka62, 29. apríla 2010 o 19:18
    Ja celý život tvrdím, že nemám problém uvariť čokoľvek, len nech niekto pre pána Jána povie, čo to má byť. Dlhé roky u nás žila moja svokra a keď som sa už celá zúfalá pýtala, čo zas budem variť, vždy mi poradila: malý hrniec vo veľkom a vodu na mäkko.


  • delikatesa, 29. apríla 2010 o 22:29
    @tinca noo veru halušky s vajíčkom mňam .-)) zajtra budú halušky,ale s bryndzou už 3-tí piatok za sebou :oo)nejako im zachutili.


  • jezibabka1, 30. apríla 2010 o 07:21
    vidím, že niesom sama, ktorej na otázku "čo na obed" odpovedajú "čo chceš":)))))) a to varím dennodenne


  • huggies, 20. októbra 2011 o 21:52
    ja uz som zufala , kazdy den jeme skoro to iste. A ja zajtra neviem co mam varit


  • delikatesa, 21. októbra 2011 o 08:07
    Včera som dala do marinady kuracie prsia nakrajané na drobno a dnes ich urobím so zeleninou a naplním "arabský chlieb".



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Táto téma Daj na FacebookPošli e-mailomPošli mobilomPošli mobilomUpozorni admina
Dobrý tip:
Pošlite tento článok niekomu cez SMS-ku alebo ho nadiktujte cez telefón! Nemusíte posielať celú linku, stačí táto skrátená linka k receptu:

Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist