Varenie

Čo variť na chalupe?

zlatusaja - bez fotkyzlatusaja, 22. mája 2015

Počas víkendu sa chystáme s rodinkou na chalupu u lesa :) Viete nejaké skvelé recepty, ktorými by som mohla pohostiť návštevníkov. Milujeme grilovanie mäsa a rybacie dobroty, tak ak by ste vedeli nejaké neodolateľné, sem s nimi. Ďakujem :)

@zareaguj


Diskusia k téme

kltko
živánska - je to iné ako gril a takisto "exteriérové" jedlo. Veľmi pomôže vrecko drevného uhlia (rýchlo sa s ním vyrobí perfektná pahreba) a samozrejme pevný alobal. Samotná živánska podľa chuti - bravčové (krkovička, pliecko), hydinové (kuracie, morčacie - napríklad vykostené stehná), prípadne s trochou klobásky. Zelenina, cibuľa, zemiaky, koreniny - podľa vlastných predstáv.
laurishal
Ak chces nieco lahke a rychle ako predjedlo ku grilovacim dobrotam alebo ako zaujimavu prilohu, ja robievam zeleninovy salat, skus cinsku kapustu alebo bejby spenat, paradajky, susene paradajky, olivy, kukuricu, minule som tam pridala eva sardinky v olivovom oleji od podravky, pridala som tam este aj kadejake korenie ake som nasla a bolo to uplne skvele.
evanaaa
Vidím, že si sa dnes zaregistrovala len kvôli radám od Varecháčov, ktoré potrebuješ, ale zostaneš tu aj potom? Lebo ako viem, veľa takých bolo, čo sa registrovali len kvôli nejakému problému a potom sa ani len nepoďakovali......a ak máš čas, tak si to tu prebehni, sú tu aj tagy, podľa nich si povyberáš aj čo nechceš momentálne :)
kimlo
Najhoršie je ked sa na chalupe stretne viac takých co ich baví varenie, raz sme mali v Podhorí pri B. Štiavnici také obžerstvo, že sme jedli k segedínu namiesto knedle plátky pečenej krkovičky...
kimlo
To ano, ale my sme tam chodievali na 4 dni a to sa chce kazdy niečim predviesť a posledný den sa jedlo jedno cez druhé... Samozrejme sa prvy den začalo gulášom... A 3 gitary co sme tam mali spravili dobru zábavu, este sme to vecer roztočili v miestnej krčme...
radox1
kimlo jasne,pisali sme to subezne rovnako,tak som nevedel co pises.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@radox1 ma predbehol, tiež ma napadol guláš :-)
zolik
@radox1 ty si exot. citam diskusiu, ze tiez pridam nejaky tip. a narazim na tvoj koment o 18:42 a rehocem sa az my slzy tecu a uz som aj zabudla aky som pridat chcela. Ja ked si to predstavim... :-)
zolik
oprava "az mi slzy..." ked ja uz cez ne nevidim na tastaturu
silvi
nezer a schudnes ako ja len potom nastal jojo efekt a pribrala som 2 navise
marcel83
Dobry kankan nikdy nieje zly. Ale tak pri tom tanci sa tusim dost vysoko vykopavaju nohy, tak aby vam chlapi neseklo v krku, ked budete odvraciat zrak DDDDDD
1x zolik
moravanka
Já nedám dopustit na praktické domácí "vepřové konzervy". Do klasických zavařovacích sklenic pěkné plecko, jen posolit a trochu vody a víčko s červenou gumičkou. Někde tady je recept.
Dá se dokořenit a dát na gril, vařit z něho jde cokoli a když se ti fakt nechce, sníš ho jen tak studené. Pěkný víkend.
altyn
Daj si do vyhladavaca "chaluparske kura" . Je to recept od @sovka a neolutujes ak ho urobis.:-)))
evanaaa
@marianne , no, nemusí, napokon, máš pravdu, to ani mňa nemusí zaujímať, len ma hnevá, že niekto sa zaregistruje, chce radu od Varecháčov a potom nič, ani "ň", nielenže nepoďakuje za rady, ale neunúva sa ani napísať, či rady využil(a) alebo, či aspoň pomohli..........
emili70
Samozrejme, že dobrý gulášik nie je zlý, my niekedy obalíme klobásky údenou, alebo anglickou slaninou a opečieme, taktiež je veľmi chutné ugrilované, ochutené mleté mäsko ako hamburger, dať ho na prekrojenú žemlu, potrieť horčicou,na to naložiť papriku, rajčiny, cibuľu atď, podľa svojej chuti, alebo ugrilovať ryby. A všetko zaliať dobrým vínkom. Dobrú chuť a na zdravie.
emili70
Okrem toho raz do roka máme väčšiu partiu, vtedy pečieme prasiatko, alebo na rošte namarinované kuriatka. Už aby to bolo.