Co uvarit

25 komentárov
  • janulka12, 7. decembra 2010 o 14:10
    Bude to zniet hlupo ale vobec ma nenapada co navarit na zajtra.Nejako nemam inspiraciu.Pomozte mi.


  • morenajea, 7. decembra 2010 o 14:17
    ja mám teraz doma guláš s chlebíkom :)


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 7. decembra 2010 o 14:24
    No veď si nenapísala, čo máš v chladničke :-))) a na čo máš chuť tak približne asi...


  • tati2008, 7. decembra 2010 o 14:25
    Ja budem robit zemlovku s jablkami,alebo ryzovy nakyp s jablkami.Dnes sme mali kur.pecen s ryzou a mrkvovu polievku s krupic.haluskami.


  • wevewe, 7. decembra 2010 o 14:46
    no ja idem na vianocne trhy, dam si kuraciu cigansku, vinecko k tomu a dezert loksa s makom a lekvarom....ani riad netreba umyvat ;-)


  • michsamant, 7. decembra 2010 o 15:06
    maso ci zeleninka? polievka cestoviny, trosku pribliz ako sandra pise.


  • alexdidi, 7. decembra 2010 o 15:15
    @wevewe , toto je ten najlepší recept, myslím vianočné trhy...už som absolvovala, ale chystám sa znovu...@janulka12 , ak nemáš tú možnosť, tak sa inšpiruj na Vareche. Ja napr. dnes som varila Taliansku polievku-paradajkovú so širokými rezancami a syrom + lokše na slano. Čo uvarím zajtra je ešte vo hviezdach.....


  • dorisa, 7. decembra 2010 o 15:15
    Ja som dnes uvarila kura na leči a so smotanou, samozrejme kyslou,lebo ja všade dávam do varenia kyslú smotanu,a k tomu cestoviny. Jedlo bude aj na zajtra,lebo dnes som dojedala "štedovečernú kapustnicu" zo soboty. Kura je v Tecso za niečo vyše 1,5 eura, tak som sa ulakomila a kupila.


  • babidka, 7. decembra 2010 o 15:35
    my sme dnes mali » varecha.pravda.sk/recepty/pesto-penne-kuracim-masom-podla...
    -ale s kupovanym pestom....:-)Zajtra grilovanu tresku s pikantnou chrenovo-jogurtovou omackou a opekanymi zemiakmi .


  • julica, 7. decembra 2010 o 15:42
    To je zvlastne, ze sa takto pytas. Ved odpovedou je ti podstata tejto stranky... (My mame strucikovu polievku)


  • marianne69, 7. decembra 2010 o 16:28
    No ak uz na Vareche nenajdes inspiraciu,tak veru neviem:-)))


  • sovka62, 7. decembra 2010 o 17:28
    Dnes som prišla domov dosť neskoro, tak som napochytro spravila čikóš tarhoňu (recept je na Vareche). Už som ju dlho nerobila a manželovi tak chutila, že si naložil dva razy, takže sa skoro všetka zjedla.


  • sovka62, 7. decembra 2010 o 17:29
    @julica , strúčikovú? Tak ju volala staršia z mojich dvojičiek, veľmi sa mi to páčilo a netušila som, že ešte niekto ju tak volá. Pre nás ostatných to bola lusková.


  • michsamant, 7. decembra 2010 o 17:29
    Este ma napadlo, budu to jest aj deticky? Ak ano, uvar polievku (moje lubia rahcinovu) a palacinky alebo kysnute dolky.


  • michsamant, 7. decembra 2010 o 17:36
    *rajcinovu


  • babidka, 7. decembra 2010 o 18:44
    @sovka - aj u nás sa vraví strúčková / teda strúčiková/polievka :-)))


  • gitka2, 7. decembra 2010 o 19:05
    @janulka12 aj ja keď dovarím už aby som rozmýšľala čo zajtra, a sú aj 2 hod. poobede budúci deň kým na niečo prídem. dnes to boli lasagne s baklažánom z tejto stránky, ale čo zajtra ????


  • ches, 7. decembra 2010 o 19:06
    Ja som urobila franzuske zemiaky.Uz po dlhom case.,vsetcia sme si pochutili.


  • janulka12, 7. decembra 2010 o 19:32
    Vsetkym vam velmi dakujem.Nakoniec som uvarila kolosvarsku kapustu a ostalo mi trochu maska aj par fasiriek.


  • cistinka, 7. decembra 2010 o 19:37
    Ja keď som doma nevedela čo variť, tak to vždy bolo buď dajaké rizoto, franc.zemiaky alebo granadýr :-))


  • julica, 7. decembra 2010 o 20:00
    @sovka , veru strúčiková :) Teraz do nej pridávam aj trošku kôpru, čo mám naložený v octe už asi dva roky - a stále vonia.


  • enerrgizer, 7. decembra 2010 o 20:04
    a zajtra uvar niečo z hlivy, kúpil som v Metre 1,5 kg... :-)))


  • arasidka, 7. decembra 2010 o 23:49
    ani ja neviem, čo bude zajtra k obedu. Záleží od toho, či dostaneš chuť na mäso, či na sladké,alebo niečo slané -bezmäsité. A čo ... ak máš doma zemiaky, nastrúhaj ich zopár a máš za chvíľočku zemiakové placky. Ak máš doma čerstvú kapustu, urob k tomu oblohu na tanieri. Daj tam placku veľkú ako lopata, a na bok nakrájanú kapustu, zamiešané s cibuľkou, trošku posolenú a jemne zamiešaj do nej trošíčku mletej rasce. ak sa ti bude chcieť čistiť mrkvu, tak tiež trošku nastrúhaj do kapusty. A k tomu dobrý čaj.
    Alebo zarob na dolky s lekvárom a posyp to orechami s cukrom... alebo urob obyčajnú zemiakovú omáčku a k tomu uvar párky, alebo ak máš chuť na mäsko, nakrájaj kuracinku, či bravčové mäsko na rezance, daj do misky, pridaj za lyžicu horčice,kečup, soľ, trošku oleja, trošku sójovej omáčky, zamiešaj a po hodinke to narýchlo udus na oleji. K tomu sprav ryžu a je to. Kto chce, pridá si niečo pikantné. Alebo narýchlo : Čerstvá paprika - vyčisti ju tak ako keď ju chystáš na plnenie, jemne ju zvnútra potri horčicou, vlož trojuholníkový syr, pridaj trochu salámy - 2 - 3 krúžky, proste papriku naplň až po hrdlo a na rozpálenom oleji ich ulož, na chvíľočku prikry pokrývkou, potom na otvorenom ohni jemne peč, otáčaj, aby bola paprika pekne opečená do zlatista. Nedávaj na panvicu veľa oleja, iba trošku, lebo paprika si opekaním pustí šťavu a to stačí.Z toho, že ti niečo z papriky vytečie, si nič nerob, je to chutný výpek, ktorým na tanieri papriky polej, k tomu čerstvé pečivo . No a na zapitie si moji chlapi dajú jedno pivo, a vôbec nevadí, keď je nealko.
    Alebo...... alebo.... alebo..... :))))


  • zdezda, 8. decembra 2010 o 00:36
    Tak ako cistinka, tieto 3 alternatívy som mala vždy na beznádejný obed:-), ráno robím granadír k obedu a letím do práce:-)
    arašidka vychŕlila spústu receptov, ktohovie, či sa jej nezavarila klávesnica, úžasné, tú kološvársku, čo budete mať na obed, vám v dobrom závidím, u nás to okrem mňa nikto neje:-(


  • arasidka, 8. decembra 2010 o 22:57
    Zdezda, nemboj, moja klávesnica je zvyknutá na klepanie v rýchlom tempe :)))A aby si vedela, prvé, čo som som chcela napísať - bol grantírmarš, ale reku... A ti poviem, taký dobrý granatír je dobrá vec! Dnes na večeru sme dostali slinku a moja mama navrhla: Poďme očistiť zemiaky, upečieme si ich. A aj sme si ich upiekli. Pekne som ich nakrájala na polovičky, trošku osolila a pekne sa upiekli, podrážky boli pekné do tehlovohnedej farby opečené, len tak chrumkali. Mama si k tomu dala kečup a ja pochúťkovú smotanu. Zrazu sa objavili moji chlapi, a veru už hrozilo, že budem šúpať odznova. Ale boli skromní - hi hi, dali si klobásku. Vraj, treba okoštovať, čo k Vianociam nachystali.


  • Tip pre vás:

    Jarný relax v srdci kúpeľného mesta 46% zľava

Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Táto téma Daj na FacebookPošli e-mailomPošli mobilomPošli mobilomUpozorni admina
Dobrý tip:
Pošlite tento článok niekomu cez SMS-ku alebo ho nadiktujte cez telefón! Nemusíte posielať celú linku, stačí táto skrátená linka k receptu:

Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist