Rôzne

Čo priniesť z Pakistanu.

alex37 - fotkaalex37, 21. novembra 2014

Nakoľko manžel dnes odlieta do Pakistanu a chcel vedieť čo nám má priniesť, a mňa okrem toho, aby sa hlavne on vrátil živý a zdravý a nejakých korenín nič nenapadlo...nikdy som nebola týmto smerom...máte niekto nejaký nápad, čo by sa hodilo, trebárs čo mi tu doma nemáme? Ďakujem Vám vopred za užitočné návrhy.

@zareaguj


Diskusia k téme

micanela
hlavne aby bol zaockovany aby nepriniesol nejaky nechceny "suvenir"
za mna jednoznacne koreniny plus nejaky gycik na pamiatku
zolik
@alex37 , tak koreniny urcite, pakistanska kuchyna je vyborna. Ja by som si este doniesla latky (metraz), obliecky na vankuse, obrusy, velmi zname su ich sale a pledy. A mozno aj nejaky originalny sperk z polodrahokamov. Najznamejsie vyrobky su koberce, ale preprava je velmi komplikovana, kvoli preclievaniu a preto neodporucam.
methi
Pasminu! Ide zima, zahreje :) A cele, nenamlete korenie.
1x vera13
julica
Waaau, vsetko mozne, CD s ich hudbou, latky, obrusy. pakistan ma nadhernu kulturu a historiu
1x frezia
alex37
@micanela , hádam nie :-)
@zolik , ďakujem pekne uz som dala instrukcie /koberce nemame :-) chvalabohu/ ale obliecky a pled bude kde pouzit. Metraz mu radsej nezverim :-)
@methi , pashminu som vygooglila, /najprv som myslela na palenku, ale to tam maju zakazane :-)/ krasne farebne sa daju najst veru :-) A cele korenie si mala na mysli konkretne cierne, alebo asi vsetky druhy korenia ... /aby si zachovali vôňu?/
methi
Koriander, rimsku rascu, skoricu... vsetko, co sa da kupit cele. Presne, pre zachovanie chute a vone. Hlavne nie tricka a podobne veci, co sa aj tak daju kupit na Slovensku made in India, Bangladesh. To by bolo ako nosit drevo do lesa :) Tie pasminy su naozaj super a byvaju krasne a kvalitne. Ich tradicne sladkosti - kolaciky nech ti kupi do krabicky, na ochutnanie. A inak idu Vianoce, ak pecies vianocku, nech ti kupi mandle. Ja som tiez mamine mandle niesla (no sranda, taky darcek), ale bolo veru vidno tu kvalitu. Alebo aj safran.
micanela
ja som vzdy obzerala obrusy, zaclony, obliecky, uteraky... nadherne ale realne - postelne pradlo nebudem vlacit cez pol sveta, koberce nechcem a tie uzasne vysivane obrusy, no ale co s tym v malom panelakovom byte? ak mas dom s rustikalnym nabytkom, mozno sa ti nieco bude hodit
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Mandle alebo aj iné oriešky určite, chutia úplne inak ako tie čo sa dajú kúpiť na Slovensku.
alex37
@methi , dakujem krasne, veru aj mandle sa zidu teraz pred Vianocami :-) tricka urcite nie :-) ako hovoris drevo do lesa :-)
@micanela , mame domcek, ale bez nabytku, kobercov a zaclon, ale obliecky , to hej :-)
alex37
@dr , tak veru, ešte aj vôňu majú inú :-)
@2010 , ako som pisala, tak koberce nemame /podlahové kúrenie :-)/
ale cením si všetky nápady, je z čoho vyberať :-)
salinka
a aj magnetku na pamiatku. Ja už mám oblepenú celú chladničku a na staré kolena, keď už pamäť nebude slúžiť, môžem sa čudovať, kde všade som bola:-))))
A nezabudni ho popľuvať pre šťastie!
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Veľmi kvalitné ocenis ponožky:-)
hannah22
mandle , sušené marhule a perfektné orieškove guličky , prípadne mrkvové, datlové vo forme dezertu....
gubics
Ja osobne by som si tam kúpila sušený kvet IBIŠTEKu. My sme si ho doniesli z Tunisu, je z neho výborný čaj , (stačí na šálku 1-2 kusy do šálky) a u nás sa dá kúpiť len sáčkový, sypaný majú v lekárni ale nie je to isté.