Varenie

Chuť jedla, pripraveného bez tuku

babizna - bez fotkybabizna, 30. októbra 2014

Ahojte Varecháci. Varíte bez tuku? ja nejak neriešim svoje kilá, ale manžel má trošku viac a má aj nie velmi dobré výsledky cholesterolu. Rozmýšlam ze si kupim tie hrnce, co sa v nich varí bez tuku. Má ich niekto? aké to jedlo je? je chutné? lebo moj muz (ako aj ostatní chlapi) nebude jest zeleninu ani kašičky ani nijaké otruby, takže mi neostáva nič iné len ho nejako oblafnúť, že má na tanieri krkovičku. :) ďakujem za rady.

@zareaguj


Diskusia k téme

cesminaz
@babizna ..tak to bude mat veruze poriadne tazke! Lebo podla mna, ked nechce vobec zmenit jedalnicek, tak je to uplne jedno, ze ci si mu tu krkovicku, slaninu ci klobasu..upiekla na troche oleja ve obycajnej panvici, alebo ve 50€ eurovej panvici :-) Ked chce niekto schudnut musi aspon trocha pozmenit co-to.Velmi dobre viem, ze u chlapa je to ovela narocnejsie, nez u zeny :-) priam niekedy az nemozne. Zalezi odtoho, ci ten chlap aj "sam" chce zhodit, alebo len "ty" chces aby zhodil ;-)) To bremeno je veru na tebe, kedze ty doma varis.. musis nieco vykombinovat, niaky ten kompromisuurobit.Daj mu tu jeho krkovicku, ale ako prilohu nieco zdraveho a vyzivneho, co ho zasyti.Su perfektne salaty, dusene zeleniny s jogurtovymi dresingami,bulgur atd,no a cim menej chleba :-/ Kup alebo upec radsej celozrnne pecivo :-) Aj s tym cholesterolom to bude tazke, bez zmeny jedalnicka :-(
smejkad
myslim ze hlavne by sa nemalo ist do ziadnych extremov, lebo z toho budete obaja v strese a stres zhorsuje akykolvek problem
ja som sice z delenej stravy neschudla, ale ma svoju logiku z pohladu travenia a velka vyhoda je, ze mozes jest prakticky vsetko, len nie pokope- ak ti muz takyto argument prijme, mohlo by to vyjst
a zacala by som nejakym jedlom ktore ma rad ako argumentom - ked je masovy, tak riadny kus masa so zeleninou, alebo hoci aj kus slaniny s cibulou a uhorkou - bez chleba :-)))
a zacnite spolu choditt na prechadzky do parku alebo najlepsie do prirody, to je uplne najlepsie, SPOLU a pekne sa rozpravajte o vselicom, to kazdemu len prospeje :-)
1x safran
radost
dôležitejšie ako varenie bez tuku je-POHYB..!!
tuk v primeranom množstve telo potrebuje..
ON musí chcieť..TY HO nezmeníš-ak jemu nezáleží..
minimalizovať sladké.mastné..sacharidy..a-pobyt vonku:chôdza,bicykel..
teoreticky to viem-len -ako tvoj muž-všetko v prospech JA nedokážem..:-))
2010
@babizna , take lahke nevies, vsak je tu liecitelka na vsetko @jozka2 od erekcie az po epilepsiu, takze taku drobnost ako chloresterol a obezitu to vyriesi lavou zadnou aj bez drahej panvice Cheers
ubka
@babizna ja by som Ti odporučila vyskúšať panvicu s keramickým nástrekom, nie je drahá a môžeš vyskúšať, aby Ťa to nelákalo, aspon spočiatku sa na ňu nelepí.Jedno je však isté, to čo píšu vyššie, ak sa niekto nechce zmeniť, iný nemá šancu :-) a meniť svoje stravovacie návyky je viac ako nemožné, ak človek nemá dostatočnú motiváciu /choroba alebo frajerka /:-)) lebo sa rýchlo k pôvodným návykom vráti.
Mäsu tuk dodáva chuť, vieme rozoznať ak si urobíme kapustnicu s chudého mäsa, alebo prerasteného, ale samotná krkovička tuk obsahuje, tak by jej chuť mala zostať aj po tom, že ju opečieš na suchej panvici, ja však uprednostňujem pečenie v rúre, alebo konventomate, kde sa prebytočný tuk odtopí a netreba dodávať iný.
Moje odporúčanie ak dovolíš, je: jedzte všetko ako doteraz iba polovičné porcie a váha pôjde dolu a s ňou aj cholesterol a krvný tlak :-))
marianne
Hlavne ziadny exrem,aj tuk treba,bez neho si mozes pekne zdravotne zavarit.a urcite sa nechudne tak,ze vylucis vsetky tuky zo stravy,lebo pozname aj zdrave tuky,pre organizmus nenahraditelne.najskor si o tom nieco nastuduj alebo sa porad s odbornikom,kym zacnes obbmedzovat vsetky tuky,lebo si viac poskodis ako pomozes.
pusta
je stará známa vec, že tuk je základným nositeľom chuti jedla, inými slovami v žiadnom prípade by som ho nevylúčila z varenia, len by som vybrala vhodný tuk a rozumné množstvo, skrytý tuk v jednotlivých potravinách, ktorý sa varením uvoľní z potravín, nepostačuje.
tuk má svoje významné zdravotné opodstatnenie.
pusta
moje odporučenie na chudnutie je jesť rozumné množstvá pestrej stravy, zastúpenej všetkými zložkami, teda viackrát denne, minimálne 5X denne, často a málo.
a predovšetkým fyzická aktivita,
všetky diéty rad radom na chudnutie sú poriadny nezmysel a sú krajne nebezpečné..
kukulienka71
V prvom rade musí chcieť aj manžel, musíte si o tom čo-to naštudovať, aby mal motiváciu, hlavne o dôsledkoch, ak nezmení svoju životosprávu. Muži sa vedia zľaknúť, ak im ide o život:-)
V žiadnom prípade nevar bez tuku, jedlo nebude také chutné, prospešné tuky potrebujeme a manžel to s nechutným jedlom môže rýchlo vzdať... A pohyb, ako ti radia aj iní, je veľmi dôležitý, cvičenie odbúrava cholesterol. Ak sa na to dáte, možno vás to pohltí natoľko, až sa budete čudovať, prečo ste nežili zdravšie už dávnejšie:-)
finczi
Rozumnejšie by bolo znížiť dávky tuku na polovicu, aj porcie na polovicu a pridať nejakú veku primeranú fyzickú aktivitu, výrazne obmedziť sladkosti a nahradiť ich radšej ovocím v dopoludňajších hodinách. Ak sa chce, človek si zvykne rýchlo. Varenie bez tuku je extrém, ktorý by asi nepomohol a pre telo aj psychiku by to bol stres. Držím Vám palce, akokoľvek sa rozhodnete...
nalpa
kila sa neriesia ak je dostatok pohybu..takze zacat sa hybat, na zaciatok aspon hiodina svioezej chodze...a varit bez tuku sa da, preco nie? zdravo a chutne a na to si zadovaz ked uz rozmyslas nad hrncami Pomaly hrniec-- ten je najlepsi,,zdravo sa vari, chutne velmi a staci jeden :))
1x jozka2
opicka94
Tuk je ale veľmi dôležitý, aj pri chudnutí. Myslím tým zdravé tuky, kokosový olej, rôzne semiačka, obyčajné masielko... Skús nahrádzať tie nezdravé tuky správnymi, určite tým nič nepokazíš a jedlo bude stále chutiť tak ako má, ak nie ešte lepšie ;)
jozka2
babizna,najucinnejsim receptom na schudnutie tvojho muza je iba jeden recept,MUSI TO ON CHCIET A NIE TY.Inac neschudne.