Ako schudnúť

Chudnutie

mariadra - fotkamariadra, 3. júna 2012

Chudnutie podľa rady lekára

@zareaguj


Diskusia k téme

mariadra
Lekár mi v januári prikázal, že musím schudnúť. Brala som to trochu na ľahkú váhu a do kontroly v máji som vôbec neschudla. Nakoľko som tam bola z manželom, ktorý ma čakal v čakárni, poslal sestričku pre neho a apeloval naňho, že ma má pri chudnutí psychicky podporovať. Znova mi to napísal aj do správy z vyšetrenia zároveň s návodom ako na to. Tu je recept:
Vôbec nejesť chlieb, jedlo len polovičné porcie a po 14,00hod. už nejesť nič! Priznám sa, že jem aj po 14,00 hod. a posledné jedlo mám cca o 18,30 a napriek tomu úspešne chudnem! Takže to funguje. Beriem kortikoid v spreji na dýchanie a pokúšala som sa schudnúť už niekoľko rokov, ale nedarilo sa mi. Tentoraz to ide. Tak vyskúšajte ak tiež potrebujete schudnúť.
marianne69
Trochu divne rady od lekara.Neviem, preco by si nemala jest chlieb,nepribera sa z chleba,ale z toho, ČO si na ten chleba nalozis.Nie salamy,tycne syry a pod...Vymen biely chlieb a pecivo za celozrnne,pokrajaj si nan avokado,alebo trosku tvarohu,obloz zeleninkou
a chlieb v rozumnej miere kludne papaj.
A co sa tyka nejest po 14 hod.to je teda riadna haluz.Docielis tym jedine to,ze si spomalis metabolizmus,alebo vecer kompletne vyrabujes chladnicku,co budes taka zhladovana...Jedz co 3-4 hod rozumne davky jedla a pojde to aj tak....
1x janger
marianne69
a este dodam,som sa docitala,ze ta rozumna porcia pri chudnuti:1 porcia chlebika by nemala presiahnut 70 g.Naporciuj si ho tak do vreciek,daj do chlanicky a vytahuj:-) ja to tak robim uz roky,ci uz chudnem alebo nie,som si tak zvykla,ked som chudla po porode odvtedy to mam zauzivane...
hahaias
@marianne69 úplne s Tebou súhlasím, nejesť po 14-tej hodine je divná rada. Ja som tiež schudla ale nie za cenu hladovania. Takže milá @mariadra zmenši porcie, pridaj veľa zeleniny na akýkoľvek spôsob tá Ti totiž zaplní žalúdok a čo sa týka chleba jedz ale len kúsok. Lebo to, že schudneš je jedná vec, ale potrebuješ si udržať váhu aj ďalej a tak si musíš zvyknúť na rozumné, zdravé stravovanie. Ozvite sa aj ďalší aký máte názor......
marianne69
@hahaias az sa to verit nechce,ze by to poradil lekar...bola som svedkom toho znama-,ktora cely zivot bojovala s par kilami,to bolo mozno 3-5 kg co chcela zhodit,tiez nejedla o obeda.Tak sa uspesne prepracovala k buliimii,ktoru dlhe roky tajila,az ked tajit uz neslo...skratim,usla hrobarovi z lopaty..tato nepravidelna hladovka je nebezpecna....radsej par kil navyse,ako takto sa trapit,da sa schudnut aj inym sposobom ako hladovanim,zmenit stravovacie navyky...Nikdy som nepatrila medzi stihlotinky,ale vahu si strazim tak,aby som urcite kila nepresiahla a basta...
celeblith
po 14,00 nejest??? ak ides spat o piatej poobede tak mozno...skor by som sa drzala toho, ze ak sa niecoho prejest tak surovej cerstvej zeleniny :) na to, ze je to rada lekara sa mi to zda dost drasticke ...
tetuska
ak chceš, odporúčam dukanova dieta, mám vysoký tlak, chodím na prehliadky, po 2 mesiacoch som si kúpila oblečenie o veľkosť menej...
ancicka
Súhlasim,že treda si znížiť porciu.Papať veľa zeleniny.Posledné jedlo by mohlo byť o 17 h. a ked cítič hlad,tak jednoducho sa napiť čistej vody,alebo čaju a tým žaludok oklameš.Zásadne nejesť ovocie po 15 h.Ovocie hlavne konzumovať doobeda.Zvýšiť pohyb/prechádzky/.Teraz v lete je dobré,aby si pila viac,/sladené vody vylučiť/,tiež to pomáha pri chudnutí.
Ja si do 1 l vody vytlačím 1/2 citrona /väčšieho/,to tiež pomáha.
Ja som za 3 mesiace schudla takto 11 kg.a pritom zobkám zo všetkého.
rea1
niečo na odľahčenie témy. práve dnes som to dostala: :-)))))

Pre všetky moje kamošky.

Nedávno, som na vchode do telocvične uvidela obrázok krásnej štíhlej
ženy. Pod ním stálo:

Chcete byť toto leto veľrybou, alebo morskou vílou?

Nebudem udávať veľkosť svojho oblečenia ale musím Vám niečo povedať.

"Milí ľudia, veľryby sú neustále obklopené priateľmi (delfíny, tulene,
zvedaví ľudia), sú sexuálne aktívne a vychovávajú svoje deti s úžasnou
nehou. Šialene sa zabávajú s delfínmi a jedia veľa planktónu. Celý deň
plávajú na úžasné miesta ako Patagónia, Barentsovo more alebo koralový
útes Polynézie. Neskutočne dobre spievajú a niekedy ich nahrajú aj na
cedečká. Sú to pôsobivé a veľmi obľúbené zvieratá, ktoré si každý váži
a obdivuje ich.

Morské víly neexistujú.

Ale ak by existovali, určite by potrebovali navštevovať psychológa z
dôvodu rozpoltenej osobnosti: žena alebo ryba? Nemali by žiadny
sexuálny život a nemohli by rodiť deti. Áno, boli by pôvabné, ale
osamelé a smutné. A kto by chcel po svojom boku dievča, čo smrdí ako
ryba?

Bezpochyby by som radšej bola veľrybou.

V časoch, keď nás médiá presviedčajú, že iba dokonalá štíhlosť je
krásna, radšej si dám zmrzlinu s mojimi deťmi, navečeriam sa sa s
niekym milym , najem, pijem a zabávam sa so svojimi priateľmi.

My ženy priberáme na váhe, pretože zbierame toľko múdrostí, že sa
nezmestia do našej hlavy a preto sa rozdeľujú do celého tela. Nie sme
tučné, sme kultivované. Vždy keď sa zbadám v zrkadle, hovorím sa:
"Aká som úžasná!"
morenajea
Chlieb som obmedzila na minimum a nahradila ho celozrnným pečivom, nejem nič vysmážané, nepijem nič sladené, iba čistú vodu alebo 100%ný džús. Z mäsa hydinu, hovädzie alebo rybu. Tavené syry som nahradila tvrdými (občas si doprajem mozzarelu), šunku príp. občas párky kupujem vždy iba s najvyšším podielom mäsa (cca. 70-80% samozrejme s prihliadnutím na cenu). Každý deň jem ovocie aj zeleninu, aspoň po jednom kuse. Úplne som vylúčila pašteky, majonézové šaláty, čipsy, bravčové mäso, knedle, zavárané kompóty, cukríky a sladké žuvačky, údeniny.
Dôležité je v obchode sledovať zloženie potravín – éčka sú vo všetkom ale čím dlhší je zoznam, tým podozrivejšia potravina.
Do varenia nedávam žiadne bujónové kocky, sojovku, vegetu ani zmesy korenín. Stavila som na klasiku ako je soľ a bylinky k čomu ma inšpirovalo duo Cajthamlová+Pohlreich.
Z pohybu: 1x týždenne polhodinka na orbitreku, každý deň 100 brušákov.
Neberiem to ako diétu ale životný štýl. Stravujem sa takto asi pol roka ale až v posledných dvoch mesiacoch som pomaly začala chudnúť. Zrejme je to ako očista keď sa telo zbavuje škodlivých látok. Stratila som síce iba štyri kilá, ale cítim sa ľahšia o desať. K nohaviciam, ktoré som predtým ledva dopla teraz nosím opasok.
Nie je to o hladovaní ale o správnej výžive tela. Zakazovať si obľúbené jedlo je ale ťažké, a tak treba spraviť kompromis – namiesto tabuľky čokolády stačí jeden riadok, namiesto piatich knedlí postačia aj dve.
Všetkým chudnúcim držím palce
frkacule
Mariadra, v prvom rade musis mat vyvazenu stravu. Kazde jedno jedlo by malo obsahovat bielkoviny, sacharidy a tuky. Jest by si mala 5x denne s cca 3 hod. odstupom. Posledne jedlo 2 hodiny pred spankom. Chlieb mozes v pohodicke jest, ale mal by byt celozrnny, tmavy. Na jednu davku asi 50 g. K tomu vela zeleniny denne aj 1/2 kg, ovocie doobeda, k veceru viacej bielkovin. Pit cistu vodicku, nesladene caje, ziadne 100% dzusy, precitaj, co na nich je napisane, kolko cukru obsahuju. Samozrejeme k tomu postupne zaradovat pohyb. Nie jednotvarny, neviem, kolko teraz vazis, ale treba precvicovat cele telo. Mozno zacat prechadzkami, postupne prejst na rychlu chodzu. Pravidlenou stravou si rozbehnes metabolizmus, je mozne, ze na zaciatku to bude stat, ale uvidis, pojde to dolu. Schudnut nie je zlozite, zlozite je vahu si udrzat a zmenit zivotny styl. Preto existuje tolko diet, lebo ani jedna nefunguje. Po kazdej jednej nastane jo-jo efekt a kazdou dalsou horsi a horsi. Takze traba si to len premysliet v hlave, chudnut pomaly, ale navzdy. Tie kila si nenabrala za dva mesiace, tak nemozu ist ani tak rychle dolu. Drzim palce zvladnes to.
tykadielko
@morenajea ...ja len dúfam,že si tvoj komentár prečítajú všetky chudnúce babuľky na vareche....ja ti tlieskam,presne o tomto to je - o životnom štýle,pohybe...som presne takto nadstavená aj ja,občas tiež zhreším,ale nerobí mi problém sa vrátiť naspäť k stravovacím návykom...s váhou nemám žiadne problémy už roky rokúce :-)
afataga
mal ten lekar vobec diplom??? nemozem uverit takej somarine, pripajam sa k nazorom a navodom ako tu uz boli spomenute, uz som tu viac krat pisala ako som schudla ja 10kg, aj ked neviem aku nadvahu mas ty, mne to stacilo, ale isto je lepsie chudnut pomaly ako nejake zarucene diety, jedna z takych je hladovat, ano sice schudnes, ale organizmus sa bude citit ohrozeny a bude ukladat, potom ked zjes jednu buchtu priberies dve kila, lebo telo si povie: aha jedlo, musim rychlo ulozit :-) aby som to zhrnula, ja som jedla uplne vsetko na co som mala chut, ale mensie porcie, najskor si zmensi porciu o 1/4 tinu, potom mozes aj viac, napr. po tyzdni, ked jes, pozoruj co ti hovori zaludok, zjes polovicu a opytaj sa sama seba: este som naozja hladna? budes prekvapena, lebo zistis, ze uz si najedena. Kludne si radsej daj za tri hodiny platok syra, alebo pol celozrnneho rozka s troskou masla a zeleninou a pod. Treba jest zhruba kazde tri hodiny, ale ako ti uz radili nado mnou, treba dat aj pozor na to, co jes, cize nie spekacky, rozne akoze sunky a pod. sajrajty, citaj zlozenie potravin a nejedz take, co vydzia dva roky. Podla mna je tiez hlupost nejake oblubene jedlo vylucit, lebo telo si ho bude stale pytat a potom zjes dve torty naraz :-) lebo uz to skratka nevydrzis, ked mas chut na sladke tak si dve kocky kvalitnej horkej cokolady, alebo kusok domaceho kolacika, uvidis, ze zistis, ze ti to staci, zahnala si chut. Treba aj vela pit hlavne cistu vodu a bylinkove caje bez cukru a hlavne bez umelych sladidiel, nesuhlasim ale s nazorom, ze vodou zazenies hlad, ano, zazenies ale iba na chvilocku a potom zasa sa ozve hlad, takze hlad treba zahnat jedlom, ako som uz pisala vyssie. Este jedna rada, ked si myslis, ze mas hlad, opytaj sa sama seba: som naozja hladna alebo mam iba na nieco chut? lebo to su dve odlisne veci, ak mas hlad, jedz, ak nemas hlad, nejedz a vtedy si daj tu vodu.
Mne trvalo tych 10kg asi necely rok, ale teraz uz asi 5 rokov sa nemusim nijako v jedle obmedzovat a nepriberam a ked nahodou kilo-dve, zmensim trochu porcie a za par dni su dolu. Musis si sama najst nejaky optimalny rezim, zistis ako casto potrebujes jest, to je cele a kila pojdu dolu ani nebudes vediet ako. Mne vela pomohla kniha od Edity Sipeky-Vysoka skola chudnutia, skus si ju zohnat, aj ked som presne nedodrzivala jej rady, ale pekne tam vysvetluje ako to funguje. Drzim palce, isto to zvladnes. Este by som rada napisala, ze ako dieta som bola dost tucna, aj moji rodicia aj prarodicia, teraz mam konecne vahu s akou som spokojna.
lucylee
Ten lekar nemoze byt normalny. Nech mi povie ako ma fungovat clovek ako napriklad ja, ktory chodi spavat medzi 23.00-00.00 hod. Od 14.00 by som fungovala na ake palivo? Hlupost! Radia Ti dobre. Biele pecivo nahrad celozrnnym, jedna porcia je 50 g. Daj si napriklad na ranajky 50g a dalsich 50 g na obed. Ale viac peciva nepapaj. Treba obmedzit aj prilohy. Napriklad 50 g uvarenej ryze alebo 100 g uvarenych zemiakov. A nasytit sa zeleninou. Zeleniny mozes jest vela. Vyborne su sunky s vysokym podielom masa. Lidl ma take, kde je 96-97% maska a hlavne kuracie a morcacie. Jedz kazde 3 hodiny a 2-3 hodiny pred spanim uz nejedz. Ovocie iba doobeda. Treba si davat pozor na velkost porcii pri obilovinach, strukovinach a prilohach. Su zdrave, ale energeticky velmi bohate. Taktiez pozor na mnozstva medu a orechov. Opat-su zdrave ale bohate na KJ. A voda je zaklad-vela, veeela pit. K veceru uz papaj len bielkoviny a zeleninu. Neprehanaj to vsak ani s kombinaciou masa a bielkovin. Vyrad tucne syry, mastne, vyprazane jedla, pastety, parky, salamy, slahacky, slaniny, cukor a alkohol. Ak chces schudnut, ja by som ti radila uplne vylucit cukor, alkohol, pochutiny a vyrobky z bielej muky. Dodrziavat to poctivo. Ked uz budes udrzovat, sem-tam si nejaky ten kolacik doobeda mozes dat. Drzim palce.
margaretka28
Ja súhlasím s @afataga ,presne takto to funguje,telu treba dať zo všetkého,čo si pýta,ale s mierou,nie prejedať sa, ale ani hladovať.!žiadna dieta nefunguje OD 14 NEJESť to je riadna blbosť,len si predstavte napr.manuálne ťažko pracujúceho chlapa,ktorý pracuje 12 hod.denne,ved na konci šichty by musel skolabovať,tiež neverím,že by vydržal makať na šalátikoch,je to o tom ,že naozaj všetko,ale s mierou,častejšie a malé porcie a vyberať si medzi potravinami,radšej dusené a varené ako smažené a pečené a obmedziť rozne koreniace zmesky,ktoré obsahujú umelé zvýrazňovače chuti a nútia vás zjesť viac,radšej soľ a bylinky a nechať vyniknúť prirodzenú chuť pripravovaného jedla.Ved ked sa zamyslíme nad tým ako sa stravovali naši rodičia,zistíme ,že poznali len soľ,mletú č. papriku,majoránku a iné bylinky a ako sladidlo najčastejšie med a dokázali navariť chutne,ale najmä zdravo,netrpeli toľkými chorobami ako mnohí z nás v dnešnej dobe.
evanaaa
Tak ja to mám na hlavu postavené - už roky jem tak, že doobeda mnohokrát nič, alebo, raz za čas si spravím celozrnnú pšeničnú kašu, potom obed - niekedy jem, inokedy nie, ak nie na obed, tak potom o takej 16 h., niekedy ani to nie. A keď príde 18-tra hodina, začínam jesť - chrumky každý deň hrsť, tie musím mať v zásobe, sem tam nejakú sladkosť, ale dia ( napolitánku), potom krajec chleba s niečím (syr, cibuľa, paradajka, ap.),v niektorý deň ani jeden krajec, potom nejaké ovocie, toho by som zjedla viac, ale je v ňom cukor, tak menej. A na mňa neplatí, ak som hladná, dám si ovocie - jablko, alebo kúsok zeleniny ( neviem ale akej?) alebo si dám pohár vody - to by mi hlad nezahnalo, ale vyvolalo chuť po jedle, niečom sýtejšom. Váha sa mi nemení a myslím, že už na svoj vek nepotrebujem byť štíhla. Ani keď som bola mladá, som nemala pravidelnú stravu, ale váhu najviac 58 - 62 kg. Takže ja takto, proti pravidlám. Ale ináč sa snažím jesť všetko, aj keď šunky a salámy moc nemusím, radšej tvrdé syry. A zabudla som - každý večer jogurt alebo acidko,aj oboje. A orechy ( vlašské, kešu, arašidy, ap.).
hannah22
za to čo poradil " Pán Doktor" by si zaslúžil ..... to slúži iba na rozhodenie metabolizmu a nedajbože ak máš cukrovku a podobne , bolo tu napísaných veľa dobrých rád, tak si vyber a ozaj platí častejšie a malé dávky....., nech sa ti darí....... :))
arasidka
Ale jaká dobrá téma! No, tak sa pochválim, ako som to včera domotala dočista a durch! Mali sme návštevu z Čiech, vybrali sme sa na BIO farmu za Stupavou, že si spravíme výlet. A tam som dostala po dlhej dobe môjho striedmeho jedenia chuť na bryndzové halušky. Netajím sa, padli mi dobre. Po chvíli som ale dostala chuť na niečo sladké, oči žrali, chuťové bunky sa úplne pobláznili a ja som si rozkázala makové šúľance. Bisťu dade na doline,bohuocu prisahám, boli jedničkové. A nakoniec som si vychlipkala pohár čapovanej kofoly - hriešnica jedna, nenažraná.....no čo, hneď bol ten život krááááásny a chcelo sa mi potom nádherne sladko spať. No a potom nastala cesta domov - cez množstvo serpentín cez horský prechod Baba. Aj to som zvládla, len sa mi driemalo a očujte, keď máte plný žalúdok, zalieha vám v ušiach, a chce sa vám oči zatvoriť, tie serpentínky prežívate omnoho intenzívnejšie. Konečne sme bez ujmy na zdraví dorazili domov a ja som si povedala, že by bol hriech urobiť čo i len jeden kron navyše, tak som si ľahla a budem reku vegetiť. Čerta starého, vyzerala som jak Morena, len ti mi začalo nad ľavým okom popichávať, krčná chrbtica sa ozývala intenzívne jak šľak, no jasné ČEMER sa ozval v plnej paráde. No, prežila som to statočne, o svedomí, ktoré hrýzlo ani nehovorím, ale dnes ráno som mala na váhe o 7O Dkg menej!!!!!! Nuž, bodaj by nie, keď som od včera obeda nič nejedla! Takže dnes som si povedala, že vytrescem tú hubu nenažranú a budem "žiť zo spomienok včerajších".Teda tých lepších - tam hore na farme, a beriem batoh a ide sa von.
jelenik
@arasidka
aj ked ja nemusim drzat ziadne diety /tento problem nemam/ po precitani Tvojho prispevku reagujem, lebo sa usmievam a zivo Ta vidim nielen ako spokojne napapkanu, ale aj scemerenu. Nuz dnes zelam krasne zazitky s batohom na chrbate :)
arasidka
Jelenik, problém s chudnutím nemám ani ja - hi hi, pokým si nepoviem, že by som mohla trochu schudnúť. To vieš, v mojom veku každé deko dolu prospeje kostiam a celému telu. A s batohom chodím častejšie ako sa mne samej občas páči . Dnes - ako príklad - je sobota - vyzerá to, že syna odvolajú na hotel niekedy až po obede . A bude mať dosť času vziať psa a dať mu do tela koľko chlpáč zvládne / 3 - 5 km behu po chotári /. A toť - trt - už aj mu okolo desiatej volali, že za hodinku má byť v práci. Tak čo, vravím, nechaj tak, synku, Babka sa postará. A o dvanástej batoh na chrbát, letné tenisky a šup ho pod horu.Pes mal voľnosť, nikde ani človiečika, všetci boli nad tanierom ohnutí a ládovali sobotňajší obed. Iba pár vinohradníkov sa obšmietalo vo svojích riadkoch kolom viniča. Pardon, mala som tú česť stretnúť aj majiteľa tých viníc, ale ten sedel vo svojom kovovom tátošovi a pomaličkým tempom "surfoval" cestičkami pomedzi vinohrady. Hádam obed priniesol? Alebo už mal porobené? Neviem,ale to je vedľajšie. Jedným slovom - dnes, i keď bolo nebo zatiahnuté do prasknutia, bolo vonku fajn, žiadny hic a potenie, a nohy ma vôbec neboleli. A potom poobede som sa vybrala na keramické trhy dolu do mesta. Bolo čo popozerať, ale dych mi vyrazili pochúťky , ktoré tam ponúkali. Môj dzedko si dal zemiakovú placku - 2.30 e / ks. No pováž, tá musela za tie prachy chutiť, aj keby nechutila. A tak som zašla i napriek mojej dlhotrvajúcej diéte do cukrárni U Galana. REku, zase trošku zhreším a zajtra pokačujem....A tak som si dala medový krémeš - rozkoš samááááá, a dovolila som si dať ešte jeden - koláčik u nás zvaný "kurátko".No to sa mi potom plachtilo na bicykli!!!!!A cukrárka sa hneď smiala, keď ma uvidela, lebo vie, že keď idem zhrešiť počas diéty, tak u nich s krémešom na tanieri.
mariana33
zvláštny doktor...mne sa vďaka zdravej strave a po inšpiráciách v reláciii jste to co jíte podarilo aj pri prehreškoch zhodiť za 3mesiace 13kg...a to jem všetko...teda okrem sladkostí...
vally
coo je toto za doktor??, nie som zastancom diet a za svojho zivota som vyskusala iba jednu: delenu stravu, lenze casom som pochopila, ze do konca zivota sa nechcem takto obmedzovat, aby som nemohla jest jedla, kde sa miesaju tie skupiny potravin, ktore by sa vraj nemali miesat :), tak som sa na to vykaslala...
lenze ako pribudali roky, pribudali aj kila, az som zistila, ze mam takych 10-12 kil viac ako by som mala mat a najvacsi problem bol s oblecenim, neskor aj s tym, ze kondicka uz bola na bode mrazu, podotykam, ze som nemala s pohybom problem, ale poslednych 5 rokov som nemala na cvicenia ani cas , ani chut...
tak som sa rozhodla riesit to radikalne a objednala som si trenerku-fyzioterapeutku, ktora mi pomohla nielen vylepsit drzanie tela, ale postupne aj chudnut (podotykam pomaly, nie rychlo, aby nenastal jo-jo efekt), vysvetlila mi stravovanie, upozornila na chyby, ktore robim a dnes chodim k nej 2x tyzdenne na 1 hod. (rano) a doma cvicim este asi 2-3 x po polhodine az hodine, nie su to ziadne zabijaky, radsej kludne, aby nebola zbytocne velka svalovica
co sa tyka straby, vela pijem, najma obycajnu "kohutikovu" vodu, vzdy pred jedlom a aj medzi nim, sacharidy nejem po 15. hod (zemiaky, ryzu, cestoviny, ovocie) tie si doprajem dopoludnia a na obed, na veceru jem maso a zeleninu, aj slaninu, ak mam chut... a to aj o 7 vecer, dam si obcas aj "nezdrave" jedlo ako vyprazane alebo smotanove, ale na druhej strane, celozrnny chlieb, vlocky a pod., mam pestru stravu a nic neprehanam,
kazde rano zjem cajovu lyzicku olivoveho oleja a zapijem poharom vody, za 4 mesiace, som zisla na vahe 5 kg a z pasu 4 cm, mozno to nie je vela, ale hlavne to neslo strasne rychlo a narz, citim sa dobre a verim, ze takto pojdu dalsie kila a do roka mozno dokopy aj 10...
takze tolko moje skusenosti s dietami
krtko11
suhlasim, ja som skusil na chudnutie dukanovu dietu, dotiahol som to až do tretej fazy, ale nastali problemy s travenim, takze to asi nebolo vsetko ok. Jediny zmysel ma podla mna zdrava a pravidelna strava a pohyb. Nasiel som sice nie najkrajsiu stranku ale aspon realnu.  schudnutie.peknetelo.eu
Sam som sa zacal zdravsie stravovat, nasiel som si trenera vo fitku a sice je to este len 2 tyzdne, schudol sice len kilo, ale hlavne sa citim lepsie. Niektore diety mozno funguju ale iba kratkodobo. To je moj poznatok. Neviem ci suhlasite.
evelin325
Skúste Schusslerove bunkove soli /pozrite  vilcakul.extra.hu/modules.php?name=News&fil...
e=article&sid=101/, ide o minerály, ktoré sa nachádzajú v každej bunke nášho tela. Keď ich má telo nedostatok, vzniká problém. Vyrábajú sa na spôsob homeopatík, kľudne sa môžu kombinovať s liekmi od lekára. V Nemecku sa používajú už dlho, na Slovensku je ich problém zohnať, hlavne treba dávať pozor, aby išlo o nemeckého výrobcu.Ak sa chcete poradiť, napíšte na eva.lepiesova@centrum.sk
evca27
Treba jest 5x denne male mnozstva a mozte jest vsetko tak sa najlepsie chudne mam to odskusane. Nehladujem a chudnem.
micanela
Skús dietu na pečeň a pankreas /myslím zdravotnú/, nie je chutná ale určite neuškodí ako kadejaké diety vajíčkové, šľahačkové a podobné blbosti. Ja ju žiaľ dodržiavať musím ...a schudla som 20 kíl.
ingrid787
Podla mna je najdolezitejsia motivacia. Tiez som veeela krat skusala schudnut, niekedy uspesnejsie, nikedy....to skoncilo uplnym prezieranim sa-)))

Motivovala som sa ako to len slo, aby som sa mazelovi pacila, aby ked sa prechadzam s detmi som vyzerala dobre, aby som sa na skolskej stretavke zmestila do siat...potom som si uvedomila ze je to len docasna motivaci. Treba mat dlhodobu, alebo celzivotnu. Dnes som citala clanok ako obezita a nadvaha suvisi so zvysenym rizikom rakoviny - toto je moja motivacia - chcem sa dozit vnokov mojich deti a byt s nimi co najdlhsie.

 www.medicc.eu/sk/odborne-clanky/item/165-rakovina-o-o...
hacumomo
Každý človek chce byť zdravý, cítiť sa dobre, príťažlivo. Je jedno z akých dôvodov máte kilá naviac. Možno je to tým že starnete a spomaľuje sa vám metabolizmus, možno sa vám nedarí zhodiť po pôrode, alebo máte prácu ktorá vam nedovoluje zdravovať sa zdravo alebo pravidelne cvičiť. Nech je to už akokoľvek, dá sa o zmeniť. Pri chudnutí sú dva typy ľudí. Prvý nejedia a tým strácajú nielen tuky ale aj svaly. Druhý múdrejší jedia málo a cvičia. Problém treba riešiť v základe. A tým nie je nejedenie alebo žitie na šalátovom liste. Viete prečo sa po diéte vyskytuje jojo efekt alebo máte ešte viac kíl ako predtým?Ako som vravela...tým že nejeme alebo že nemáme dostatočný príjem potravy, telo stráca nielen tuky ale aj svaly. A potom keď začnete opäť jesť miesto toho bývalého svalu sa vytvára tuk a ako vieme, tuk je objemovo väčší ako sval. Každopádne riešenie existuje. Dôkazom som ja aj mnoho mojich známych. Ak by niekto mal záujem o bližšie info nech mi napíše na rajka257@gmail.com viete ako, je len na Vás akým veľkým zadkom sa rozhodnete tancovať svojím životom ;)
tiginko
fakt @maria315 ? A koľko si na podobných reklamách už zarobila? A koľko naivných ti už naletelo? :-)
feriojes
Nikdy som nedržal diétu a nechudol !!!
Ja môžem povedať len toto !! 9. 1. 2012 som chcel schudnúť mal som 80kg!!a tak som nabehol hneď na trojku potom piatok v týždni, ďalší piatok a nakoniec zasa trojka ktorá bola ukončená 2.2012. Tretí deň ukončenia som prešiel na pránu !!! za 8 dní !!! Ako sa to stalo : v práci idem po chodbe a to bol tretí deň ukončenia pôstu - piatok 14.30 pred fajrontom a zrazu som ucítil v jednej sekunde úžasnú energiu, v nohách. Ako keby som bol nadľahčovaný a noha vážila 20 gramov .a pritom som mal 60 rokov!!! Vtom som začal utekať po chodbe a ten pocit bol úžasní ako by som vážil 10kg!! A to som mal 76kg. Potom som išiel na tretie poschodie a bral som po dvoch schodoch a pritom som utekal čo som v živote nedokázal a na tretom som mal toľko energie že som ju mohol rozdávať!!!Nebol som zadychčaný a unavený .Vôbec som nevedel čo sa to stalo!!! Doma som piloval drevo ručne ako keby som piloval do vzduchu a pritom som mal porušené šľachy na pravom pleci a to som predtým neudržal v ruke ani prázdnu lopatu a to mi povedal doktor v nemocnici že stým budem musieť už žiť do smrti. Ja som si povedal že sa stal zázrak!!! Bolo to niečo úžasného čo som v živote nezažil!! A keď som nevedel čo sa to stalo tak som začal v sobotu postupne jesť a energia sa stratila .A zase som to skúšal aby som dostal energiu robil som dve 7, po týždni odstupom a schudol som až na 67kg a žena sa chcela rozviesť a doma som mal peklo . Potom som pozeral H.Monforda a až potom som sa dozvedel čo to bolo za energiu ktorú som dostal !! Ďalej som robil už len 3, a 1 až do roku 2015 , ale žiadnu energiu som nedostal a zápal hrdla a chrípky sa stále opakovali !! Na stravu som si pozor nedával jedol som všetko. V marci 9.3.2015 som začal robiť 21-ku. Prvý týždeň som nejedol a nepil , ale som normálne robil , líčil pivnicu, menil gumy na aute v záhrade piloval a č istil stromy. Za prvý týždeň som schudol 7kg, za druhý keď som už začal piť som neschudol ani gram a za tretí som schudol 3kg. Za dva roky príprav som dosiahol 21-ku, čo som sám neveril že to dosiahnem, ale na pránu som sa nedostal a energia tiež neprišla. Nevadí budem skúšať ďalej !!!! Po 21,som ešte nebol chorý žiadna nádcha, chrípka, kašeľ !!! Musím povedať je to úžasná vec . Doma už boli všetci chorý 3x a ja zatiaľ sa držím v zdravý . Toto je moja skúsenosť a teraz mám 63 rokov. Ak som to dosiahol ja tak to spraví skoro každý s pozdravom feriojes!!! Môj cieľ je prejsť na pránu !!!
janka92
Diéty spravidla nefungujú. Je lepšie nastaviť si vlastný životný štýl tak, aby človek začal chudnúť. Dá sa pritom pre začiatok využiť aj jedálniček, ktroý človeku pomôže orientovať sa v množstve jedla, ale aj v tom čo vlastne zjesť. Tu je jedálniček na chudnutie na týždeň ktorý je overený. www.chudnutie-ako.sk/jedalnicek-na-chudnutie ľudia sa však vlastne nechcú príliš nechať obmedzovať. Chcú svoje pohodlie a k tomu patria aj tie chutné lahôdky z ktorých sa priberá.
masa5
@mariadra

no neviem či by som ho počúvala. Určite posuň posledné jedlo na 18tu. A treba sa hlavne hýbať, začni bicyklovať, rýchlu chôdzu...
johana35
Presne tak, pečivo urobí veľa, ja som ho prestala jesť a k tomu som pridala šport, schudla som a cítim sa lepšie
blissofplants
@mariadra (3.6.2012 23:50)

Keby mne lekar povedal, ze po 14.00hod uz nemam nic jest, tak ho v momente vymenim.:)Najlepsie je snazit sa udrziavat si rovnaku vahu, a nie priberat a schudnut, opat pribrat a schudnut, je to velka zataz pre telo. Vacsiu hlupost ako nejest po 14.00tej hodine som este nepocula a hlavne nie od 'lekara.'
kukulienka71
tá rada nejesť chlieb a len polovičné porcie jedla funguje, sama to mám odskúšané, aj bez lekára. To dá logiku, že sa zmenší kalorický príjem a schudne sa. No a hladovať zmysel nemá, lebo si tým človek môže dlhodobo poškodiť skôr. Mne a manželovi pomohla aplikácia v telefóne, tam sme si písali vždy čo jeme a ono to ukáže zloženie stravy aj s kalorickými a výživovými hodnotami. Je to dobrá pomôcka hlavne pre tých, čo si myslia, že nejedia veľa no predsa priberajú. A píše sa tam aj aktivita, teda ak jej mám viac, tak si môžem dopriať aj viac jedla či maškrtu navyše. Začali sme veľmi prísne a kilá išli dolu rýchlo. Po čase sme znovu zaradili aj pečivo a viac sladkého, no podstata je veľa tekutín, kvalitné bielkoviny a veľa zeleniny, zdravé tuky, semienka, orechy, nejaké ovocie. Potom už len udržiavať tú váhu a neprežierať sa zase😃
klara77
Ja som tiež prestala jesť pečivo, po 18 už nejem ale zas aj veľa špotrujem, každý deň prejdem na bicykli 10 km.
bugout
Priznám sa, že sám som už lenivý ako voš, takže nechcem určite poúčať, alebo kritizovať. Ale na bicykel je podľa mňa 10 km málo. Ja v priemere 8km prejdem denne pešo pri "bežnej dennej prevádzke" a to nepočítam prechádzky so psom. Na bicykli sa určite dá viac, treba postupne pridávať. Aj keď samozrejme záleží na tempe, teréne či je to vonku alebo stacionár v interiéri atď... Je rozdiel či prejdem 10 km za hodinu po rovine alebo za 20 min. do kopca... Ide o energetický výdaj a nie kilometre.
zuzka777777
Ja som tiež lenivá, ale ked vidím bicykel tak idem ako námesačná za ním. nevymenila by som ho za nič na svete.
janka000000
Ja som dostala skladačku, tak sa snažím každý den niekam vybehnút. Fajn je že sa dá ľahko poskladať do kufra.
mamec
@teroswaldow (13.12.2023 16:27)
O čo ti ide? Chceš "schudnúť" rýchlo a je ti jedno, či to následne znovu naberieš, alebo chceš nejaké trvalé zmeny svojho vzhľadu? Ak ti ide o to druhé, tak nehľadaj diety, ale musíš spraviť také zmeny v svojom živote (a zrejme aj v jedálničku), ktoré dokážeš dodržiavať stále, nielen niekoľko týždňov.
To "schudnúť" som dala do úvodzoviek, lebo rýchla strata hmotnosti po diete znamená, že sa ti odbúrala voda z tela a nie tuk.