O Varecha.sk

Chcete, aby sa zrušila možnosť vymazávania komentárov používateľmi?

redakcia - fotkaredakcia, 14. marca 2011

Chcete, aby sa zrušila možnosť vymazávania komentárov používateľmi pod VLASTNÝMI receptami, zážitkami, diskusiami ako je to teraz (a ako ste si to pred pol rokom sami vyžiadali), alebo chcete aby právomoc mazať mala len redakcia Varechy?

@zareaguj


Diskusia k téme

michsamant
Suhlasim s tym, aby moznost vymazavania kometarov mala len redakcia a varechaci vyuzivali gombik "nahlas adminovi", ak najdu vulgarne prispevky.
marianne69
....ja si myslim,ze na to je Redakcia,aby usmernila a uznala za vhodne co treba zmazat a co nie...pokial sa jedna vulgarizmy,aroganciu,osocovanie alebo znevazovanie jedla,tak to ma byt v jej kompetencii,aby si tym spravila poriadok....uz som sa vyjadrila v diskusii Mena jedal,ze som za....nemusia sa potom zakladat nove diskusie o mazani a kazdy varechac si spravy sam nazor o polemike priamo v recepte,ktoreho sa to tyka...ale to je ciste,len moj osobny nazor...
lucylee
Ja by som to nemenila, nech to ostane tak, ako to je.
Už som to niekde písala, ale je 100 ľudí, 100 chutí a nie je možné vyhovieť všetkým. Ak tú funkciu vypnete, zase tu bude diskusia, aby ste ju zapli a naopak. Môj názor je, aby táto právomoc ostala v rukách varecháčov.
2010
Ja som tiez za to, ALE ! okrem vulgarnych prispevkov , moznost vymazat redakciou poznamky od totalne unudenych , ktory nic nevarli nic nechutnali ale vsetko je " blivajz"....
1x safran
morenajea
páči sa mi to tak ako to je teraz. často sa napríklad stáva, že niektorý komentár je pod receptom aj 3x. S takými drobnosťami by som predsa neotravovala redakciu, keď autorovi stačí stlačiť krížik a je hotovo.
dorisa
Mne je to jedno, može to ostat tak,ako je. Ja osobne som ani jeden komentár na mojich receptoch nevymazala a preto mi to je jedno.
2010
morenajea, presne to zo este chyba na vareche ked pridas komentar mas ho moznost editovat-upravit, gramaticky alebo nazorovo, alebo vymazat ked je dva krat.Nie ako teraz ze musis davat dalsi komentar otravovat a sa ospravedlnovat.
evusik
súhlasím s tým aby vymazávala iba redakcia
Mne napríklad na recept: Špagety s mäsovými guľkami v rajčinovej omáčke, napísal jeden kuchár zdrvujúcu kritiku, ja som sa bránila, trochu sme si pokecali nakoniec to bolo skoro úsmevné, ale nevymazala som ho aj keď kritika každého zabolí.... kto nezakúsil že mu vymazali komentár tak nevie aké to je.... akoby vás zrušili šmahom ruky, akoby povedali choď preč, nemáš tu čo robiť.... verte mi je to hrozný pocit
lucylee
Je rozdiel, o aký komentár ide. Keď ti niekto napíše konštruktívnu kritiku po vyskúšaní receptu, alebo upozorní na chyby, ktoré sa týkajú pôvodu receptu, názvu, pridá nejaké vylepšenia atď. tak beriem, prečo by to malo byť vymazané? Mňa už tiež zmazali. Išlo o jednu starú harcovníčku tu na vareche, ktorej som napísala konštruktívnu kritiku na jej recept, ktorý som osobne vyskúšala. Ale keď niekto napíše, že jedlo na fotke vyzerá ako psie žrádlo, prečo by som to nemala vymazať?
marianne69
....no a sme pri tom Lucka,ak niekto napise taketo nieco,co uraza nielen teba,aj kazdeho cloveka, ale nema ani uctu k jedlu samotnemu,tak upozornis admina a ten by to mal dat doporiadku...ale to bude asi na dlhe lakte,lebo budu musiet riesit ovela viac problemov s tym spojenych...tak uz sama neviem:-)
evusik
aj v negatívnom sa dá nájsť niečo pozitívne... ak si taký (vulgárny) príspevok stihne prečítať viac ľudí aspoň si utvoria názor na dotyčného a budú vedieť s kým majú do činennia a neviem si predstaviť, že by ho niekto podporil
hviezdickaz
ja by som to nemenila... skoda,ze sa nedaju vymazat niekedy vlastne komentare aj inde,uz len kvoli tomu,ze obcas vsetko nefunguje tak ako ma... nahra sa to viackrat,alebo ked sa obcas gramaticky sekneme... a ohladom vulgarizmov,a podobnych zalezitosti - na to je tu predsa- upozorni admina,ktory urobi to co ma takmer okamzite,ked dostane upozornenie ...
vcelka
Ja by som to nechala. Veď keď zavedie vlastnú diskusiu, mal by mať možnosť trochu to kočírovať. Kto je vymazaný, tak predsa môže založiť svoju diskusiu. Osobne mi je to jedno, ja som nikdy nikoho nemazala a mňa tiež zmazali len raz - ale to mohla byť aj chybička, možno chceli zrušiť iný príspevok...
pacik
Ja som v mojich začiatkoch na Vareche tiež nechtiac vymazala jeden príspevok a doteraz ma to mrzí. Bolo by celkom fajn, keby človek mohol vymazať alebo opraviť svoj vlastný príspevok
kata50
Ja som tiež za zrušenie ľubovoľného mazania príspevkov a tém. Nech to posúdi admin po nahlásení. Jazyk - slovo, je najväčšia zbraň a vie veľmi ublížiť. Aspoň sa naučíme držať ho na uzde-vrátane mňa. :-)
vcelka
Kto sa naučí držať ho na uzde - cez anonymné komentáre?
zirafninka1
Ja som za moznost zrusit mazanie komentarov pouzivatelmi. A hlavne v diskusiach. Diskusia s cenzurou uz nie je diskusia.
nbert
Mozno by to islo aj bez toho, vid. moj posledny prispevok v "Mena receptov?" od @2010
babidka
niekedy som na pochybach /asi ako vela z nas/ - ja som mazala iba raz , ked komentar k mojmu receptu sklzol k hlupuckemu vysmechu a osocovaniu -:-((( Mna uz vymazali tiez niekolkokrat - ale prezila som to :-) Tiez si myslim , ze ako pise @michsamant "suhlasim s tym, aby moznost vymazavania kometarov mala len redakcia a varechaci vyuzivali gombik "nahlas adminovi", ak najdu vulgarne prispevky " .
frezia68
Ak by vymazávala len redakcia,aspoň sa viac spoznáme,lebo každý komentár je vizitkou autora,aj výsmech,aj vulgárnosť...
tomas
@2010 editácia komentárov určite nikdy nebude, nevieme si predstaviť, ako by sme to ustrážili, má byť tá editácia do 5 minút od zverejnenia? do 15 minút? do 24 hodín? navždy? veď čo keď si to človek rozmyslí... predstavte si, že napíšete komentár že súhlasíte s nejakým uživateľom, a ten medzitým "opraví" svoj komentár, a vy zrazu súhlasíte s niečim, čo možno zmenilo význam. editovanie komentárov by spôsobilo viac problémov ako osohu.
tomas
čo sa týka duplicitných komentárov, že občas to pridá viac krát ten istý, to riešime, a už asi vieme ako to vyriešime, čiže ten problém v horizonte pár dní zmizne.
julica
Ja som za zrušenie, ako napísala žirafninka, diskusia s cenzurou nie je diskusia. a ako napísala evušik, aj nevhodné vyjadrenie je na niečo dobré - aby sme si utvorili obraz o dotyčnej osobe. A pocit, keď váš príspevok vymažú, je naozaj otrasný, najmä keď ste si dali tú námahu a reagovali. Cítim sa zle, ke sa tak deje, prekážalo mi aj to, keď sa niekto z členov varechy zapojil do hádky, nerobilo to vôbec dobrý dojem.
vybusna
myslim, ze vymazavat komenty by mala len redakcia a uzivatel mal moznost nahlasit nevhodny komentar. Jedna diskusia pod receptom ma tak strasne sokovala urazkami autora na adresu diskutujucich, pod receptom, ze som sa z toho nesla spamatat. aj som to nahlasila...lenze co sa nestalo, autor receptu medzitym vymazala vsetky svoje arogantne urazky, pripomienky ostatnych a nechal tam len to co sa hodilo...a znovu je to chrumkavy, nevinny anjelicek a len ti ostatni su zli zli zli zli uzivatelia.
milan2
Pripájam sa k Miške, Egreške, 2010, Evušik, Kata50, Žirafninke, Sladkej Čokoláde, Babidke, Ronaldovi, Frézii, Julici a Výbušnej.

Nech vymazáva len redakcia.
vladkaku
... recenziu kometárov by mali robiť tí, kt. sa tomu rozumejú, lebo aj mne sa stalo, že som dostala taký koment, až som očervenela (vidieť to cez monitor?), pomyslela som si - tak mi treba, ešte si sa nepoučila?, že Slovač je závistlivá a robí najmä na protiveň? A potom si hovorím - nebudem reagovať na toho "PAKA", ostatní chcú slušne debatiť a tešila som sa z ostatných komentárov. Keď vidím, že niekto niekomu robí zle, tak podporím tú "miernu stranu", aby som ju potešila. A pritom nemusím zdieľať jeho názor. Sme tu preto, lebo sa tu cítime dobre a nedáme si to ..takými...pokaziť, krásny večer ;-D
garanco
Podobne , ako @milan2 . Ja si myslím, že netreba za každú cenu komentovať recept, ak sa mi páči, pochválim ho, ak sa mi nepáči, tak sa nevyjadrím. Veď každý sa snaží, ako vie, ale nepáči sa mi, keď sa niektorí v komentároch "hrajú" na múdrych. Prajem Vám pekné zážitky z Varechy!!!
milan2
@vladkaku veľmi ma potešili Tvoje slová, konkrétne:

...podporím tú "miernu stranu", aby som ju potešila. A pritom nemusím zdieľať jeho názor...

...Sme tu preto, lebo sa tu cítime dobre ...

Mám ten istý názor a takto presne by som to napísal aj ja.
Raz som si položil otázku "Prečo chodím na varechu" a odpoveď bola, čuduj sa babo: "Aj kvôli receptom. Ale predovšetkým kvôli tým výnimočným ľuďom, ktorí tam diskutujú".
Možno ma za tieto slová niekto bude zatracovať, ale je to proste tak.
Tak.
milan2
@tomas ale ten Tvoj príspevok o 17:26 stojí a porozmýšľanie. Možno editácia vlastného príspevku do 5 minút (ale najpozdejšie do zverejnenia nasledujúceho príspevku) by nebola márna. Človek by si mohol opraviť preklepy alebo možno zmierniť tón príspevku napísaného v stave momentálneho pomätenia mysle :-)
jody
Som rozhodne za zrušenie možnosti mazania príspevkov užívateľmi.
letisia
Nepáči sa mi možnosť vymazania príspevkov. Pokladám to za drzosť voči človeku, ktorý k receptu niečo napísal, či už je to kritika, alebo pochvala. Keď som začala chodiť na Varechu, urobila som zopár chýb a varecháči mi to patrične vytkli, niektorí i dosť ostro. Bolo mi to veľmi nepríjemné, keďže som tu bola ešte len chvíľku a bola som patrične nadšená. Niektorí mi poradili vymazať určité komentáre, ale neurobila som to práve preto, že to pokladám za určitý spôsob arogancie. A tá by sa sem na Varechu nemala dostať.
kuchticka
Pripajam sa k Miske a dalsim, co su proti vymazavaniu prispevkov. Budem vsak velmi rada, ked budem moct vymazat prispevok-komentar, ktory je tam dvakrat. Kliknem raz a nie a nie odoslat, kliknem podruhe a uz je to tam dva X.
palokuchki
Ja si tiez myslim, ze vymazavat prispevky, komentare by mala mat pravo len redakcia.
marikafil
Pripájam sa k tým, čo sa im nepáči vymazávanie komentárov a nechala by som to len na redakciu. Mne sa síce viac páči vecná diskusia a nie také tie "jééééj krásny koláčik" , ale vecná, taká, z ktorej sa dá poučiť. A áno, aj ja sem chodím nie iba preto, že chcem poznať ďalšie recepty...
janger
Ja nemazem. Iba ak ma autor komentara o to poziadal (v pripade, ze to bolo nieco 'mimo temy'. A na take pripady by bola zase dobra ta 'sukromna posta'). A ak je to nejaka osobna urazka, napadanie, vulgarizmy, ponizovanie, tak by mala zostat moznost to vymazat.

Len som trosku prekvapena, ze niektori ludia, ktori vymazavaju a vymazavanie radia aj inym, su teraz proti...
jozefj
Nemazať ! Som zásadne proti akej koľvek CENZÚRE.
iva2111
I když už tu u vás moc nejsem, a ani už nebudu, ještě si zahlasuji - jsem PROTI vymazávání komentářů....i negativní komentář může být užitečný (pokud není vulgární).
viera1
@janger ,oceňujem Tvoj postreh,veď ňou to vlastne celé začalo.Tiež žasnem...Mala som nutkanie reagovať po jej príspevku,ale uzavrela som to tým,že som si urobila názor.Mimochodom,vtedy ma to veľmi prekvapilo od nej.
lucylee
veru, veru, viacerí, ktorí neraz mažú a mazali sú teraz proti...
elisticka
to vymazavanie...no napr. ked mi niekto napise cez recept sukromnu spravu a poprosi vymaz tak to je spravne ze si to mozem vymazat...inak mi je to jedno skor by som bola rada kedy sa dal vymazat komentar kde som sa pomylila ze by bola moznost si to opravit..,...
duschko
Suhlasim so vsetkymi, ktori su za zrusenie. Kazdy autor receptu uz dopredu je si vedomy kladnych a menej kladnych reakcii. S vulgarizmami v diskusii som sa stretol iba raz a kazdy diskutujuci toho tiez akoze "varechaca" patricne ohodnotil. Odvtedy som o nom necital. Ale tak ako v zivote aj tu na vareche sa niektore recepty pacia viac, niektore menej. Ci uz tak, alebo onak, v prevaznej miere su diskusne prispevky velmi slusne a vyjadrujuce sa pochvalne k autorom. Aj preto rad chodim na varechu.
sjuz
ja súhlasím s monarejou. Tak ako doteraz. Veď kto to zneužíva?
pietroo
Ja som tiež za zrušenie vymazávania. Osobne ma pôvodne síce ani nenapadlo, že taká možnosť tu je, ale len dovtedy, kým som jeden príspevok vymazal sám, náhodou, nechtiac. Inak, to je normálne aj na iných portáloch, že mazanie je v pôsobnosti admina.
pietroo
Tak teraz som zistil, že nemôžem vymazať ani svoju poznámku. To si myslím, že už nie je až také dobré. To si myslím, že by malo byť povolené. Ja som teraz na skúšku napísal nejakú blbosť a neviem ju teraz vymazať.
sandratamer
Komunikujeme spolu cez email, pred chvíľou si redakcii poslal mail. Chceš niečo vymazať, tak pošli mail do redakcie.
bozulka
Nikdy som nemala potrebu niečo mazať,pokiaľ má niekto konštruktívny komentár bez urážania a výsmechu nemám nič proti,hoci ten komentár bude kritický.Som za aby mala právo mazať iba redakcia.
evanaaa
Tiež som bola dva krát vcymazaná " pre nič za nič", čo sa ma aj trochu dotklo, pritom som nebola ani vulgárna, ani...no, neviem sama prečo, takže aj ostatní, čo by čítali by to mohli posúdiť. A ako sa hovorí " aj zlá reklama je reklama", je to tak aj tu. Naschvál by som nechala nepriaznivý komentár a nie chránila toho, čo ho písal tým, že by som ho vymazala. Takže, žiadne mazanie, okrem toho, ak sa ten istý komentár viackrát vytlačí, čo sa mi stalo párkrát a dúfala som, že ho dotyčný vymaže aj bez upozotnenia.
kocnarab7
Komunikácia vždy niečo prináša,niekedy niečo,čo už vieme,ale častejšie niečo,čo môžme využiť.
brok
NIE NIČ NEMENTE. keď to zmenite nič dobré to nebude. Každý bude hundrať koho taký hlúpi nápad to bol? Ak nechcete aby z disksii bola šarvatka nechaj všetko po starom Ďakujem/e/