Biely parížsky krém

14 komentárov
  • mariaklara, 17. januára 2012 o 17:13
    Chcem vás poprosiť, či niektorá z vás vie, ako urobím biely parížsky krém ( plnku ) do torty? Niekde som to možno aj čítala, ako sa robí, no za svet si neviem spomenúť kde? Budem vám vďačná, ak mi poradíte.


  • evanaaa, 17. januára 2012 o 18:01
    @Mariaklara , pozerala som vo vyhľadávači, ale nie všetko, nejaký krém som tam našla ale asi nie ten, čo hľadáš. Myslím ale, že stačí nahradiť tmavú čokoládu bielou a postupovať rovnako, skús, iný spôsob nevidím, ale počka, ako ti ešte poradia.


  • hubata, 17. januára 2012 o 18:08
    tak ako s kakaom, len nedáš kakao. Ale to čo potom bude? Len šľahačka.


  • zuzliak, 17. januára 2012 o 18:16
    @mariaklara :
    Ja mam takyto:
    4 šľahačky, 150g čokolády - daj aku chces/potrebujes
    Deň vopred si pripravíme krém. Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľáháme z chladnej hmoty jemný krém.


  • julica, 17. januára 2012 o 18:50
    Už sme sa tu o tom bavili. Biela čokoláda je problematická, čo ste mi potvrdili aj iné (prepáčte, nepamätám si meno). Mne sa šľahačku s rozpustenou bielou čokoládou nepodarilo vyšľahať - vraj sa to stáva často. Postupovala som tak, že v zohriatej smotane som rozpustila 100 g čokolády, poriadne vychladila a šľahala - nakoniec som ju zahusťovala želatínou :(


  • ola111, 17. januára 2012 o 20:05
    Daj @mariaklara vedieť,ako si ho robila,ja by som tiež dačo takéto potrebovala...


  • evanaaa, 17. januára 2012 o 21:41
    Pozrela som si ten link a tam jedna píše ( @macis ), že dala dve biele čokolády a podarilo sa jej na druhý deň šľahačku vyšľahať, vraj jej musí byť viac, treba skúsiť, veď si pozrite tie komentáre.


  • mariaklara, 18. januára 2012 o 17:27
    Ďakujem.


  • cupcake, 18. januára 2012 o 20:19
    Ja robim takyto slahackovy krem takto: Slahacku prihrejem, ako mi povedala kamoska, len zopar bubliniek okolo okraju, odstavim a dam do chladnicky. Na druhy den prihrejem trosku slahacky a dam do nej lyzicku zelatiny a necham dobre napucat, vlejem do pripravenej slahacky z chladnicky a vyslaham. Pridavam podla potreby vanilku/ ak chcem vanilkovu/ mandlovu prichut /ak chcem mandlovu/ a naposledy som pridala rozpustene mrazene maliny a bola to vyborna malinova. Plnila som tym kokosove pusinky. Bolo to vyborne. Samozrejme je to len ochutena slahacka, ale je to lahke , nenarocne a pre mna je dolezite, ze nema ziadne maslo.


  • mariaklara, 20. januára 2012 o 11:52
    Ďakujem.


  • tykadielko, 21. januára 2012 o 21:22
    cupcake....úžasný recept....takto som to ešte neskúšala....ďakujem,aj pre mňa cenná rada :-)


  • goralisko, 10. decembra 2012 o 16:23
    vyskusajte bielu cokoladku s 2 slahackami na pare a rucne miesat .-) a sup na dve hodky do chladnicky


  • mariaklara, 10. decembra 2012 o 20:31
    Ale chcem vedieť, máš to odskúšané? A koľko by malo byť tej čokolády, 200g? Ďakujem za odpoveď.


  • Tip pre vás:

    Wellnes pobyt v Penzióne Tematín*** 40% zľava

Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Táto téma Daj na FacebookPošli e-mailomPošli mobilomPošli mobilomUpozorni admina
Dobrý tip:
Pošlite tento článok niekomu cez SMS-ku alebo ho nadiktujte cez telefón! Nemusíte posielať celú linku, stačí táto skrátená linka k receptu:

Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist