Biely parížsky krém

mariaklara - fotkaMariaklara 17. januára 2012 o 17:13

Chcem vás poprosiť, či niektorá z vás vie, ako urobím biely parížsky krém ( plnku ) do torty? Niekde som to možno aj čítala, ako sa robí, no za svet si neviem spomenúť kde? Budem vám vďačná, ak mi poradíte.

13 odpovedí:
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 17. januára 2012 o 18:01

    @Mariaklara , pozerala som vo vyhľadávači, ale nie všetko, nejaký krém som tam našla ale asi nie ten, čo hľadáš. Myslím ale, že stačí nahradiť tmavú čokoládu bielou a postupovať rovnako, skús, iný spôsob nevidím, ale počka, ako ti ešte poradia.
    @zareaguj
  • ailuj82 - fotkaAiluj82 17. januára 2012 o 18:08

  • hubata - fotkaHubata 17. januára 2012 o 18:08

    tak ako s kakaom, len nedáš kakao. Ale to čo potom bude? Len šľahačka.
    @zareaguj
  • zuzliak - fotkaZuzliak 17. januára 2012 o 18:16

    @mariaklara :
    Ja mam takyto:
    4 šľahačky, 150g čokolády - daj aku chces/potrebujes
    Deň vopred si pripravíme krém. Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľáháme z chladnej hmoty jemný krém.
    @zareaguj
  • julica - fotkaJulica 17. januára 2012 o 18:50

    Už sme sa tu o tom bavili. Biela čokoláda je problematická, čo ste mi potvrdili aj iné (prepáčte, nepamätám si meno). Mne sa šľahačku s rozpustenou bielou čokoládou nepodarilo vyšľahať - vraj sa to stáva často. Postupovala som tak, že v zohriatej smotane som rozpustila 100 g čokolády, poriadne vychladila a šľahala - nakoniec som ju zahusťovala želatínou :(
    @zareaguj
  • ola111 - fotkaOla111 17. januára 2012 o 20:05

    Daj @mariaklara vedieť,ako si ho robila,ja by som tiež dačo takéto potrebovala...
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 17. januára 2012 o 21:41

    Pozrela som si ten link a tam jedna píše ( @macis ), že dala dve biele čokolády a podarilo sa jej na druhý deň šľahačku vyšľahať, vraj jej musí byť viac, treba skúsiť, veď si pozrite tie komentáre.
    @zareaguj
  • mariaklara - fotkaMariaklara 18. januára 2012 o 17:27

  • používateľ nemá avatarCupcake 18. januára 2012 o 20:19

    Ja robim takyto slahackovy krem takto: Slahacku prihrejem, ako mi povedala kamoska, len zopar bubliniek okolo okraju, odstavim a dam do chladnicky. Na druhy den prihrejem trosku slahacky a dam do nej lyzicku zelatiny a necham dobre napucat, vlejem do pripravenej slahacky z chladnicky a vyslaham. Pridavam podla potreby vanilku/ ak chcem vanilkovu/ mandlovu prichut /ak chcem mandlovu/ a naposledy som pridala rozpustene mrazene maliny a bola to vyborna malinova. Plnila som tym kokosove pusinky. Bolo to vyborne. Samozrejme je to len ochutena slahacka, ale je to lahke , nenarocne a pre mna je dolezite, ze nema ziadne maslo.
    @zareaguj
  • mariaklara - fotkaMariaklara 20. januára 2012 o 11:52

  • tykadielko - fotkaTykadielko 21. januára 2012 o 21:22

    cupcake....úžasný recept....takto som to ešte neskúšala....ďakujem,aj pre mňa cenná rada :-)
    @zareaguj
  • goralisko - fotkaGoralisko 10. decembra 2012 o 16:23

    vyskusajte bielu cokoladku s 2 slahackami na pare a rucne miesat .-) a sup na dve hodky do chladnicky
    @zareaguj
  • mariaklara - fotkaMariaklara 10. decembra 2012 o 20:31

    Ale chcem vedieť, máš to odskúšané? A koľko by malo byť tej čokolády, 200g? Ďakujem za odpoveď.
    @zareaguj



Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist