Varenie

Akú múku na pečenie pizze?

camembert - fotkacamembert, 27. septembra 2018

Zdravím, pracoval niekto v pizzérii tu alebo v zahraničí? Akú múku kúpiť na pizzu? A kde na Slovensku sa dá zohnať?

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
Nerobila som ani ani, ale už tu podobná diskusia bola.
Treba múku s čo najvyšším obsahom lepku, uvádza sa ako číslo napr 650,to je málo, ideálne je 1000 a viac.
Ak nenájdeš priamo múku na pizzu (cez 2 roky som ju nevidela), dobrá je aj múka na záviny.
viera1
Kúp si Babičkinu voľbu - múku na kysnuté cesto a verím,že bude výborná.Je na neuverenie,aký veľký rozdiel býva v kvalite múk od jednotlivých výrobcov.Treba si nájsť tú pravú :-) ,ale táto je TOP.
marika9
Kedysi mali v Kauflande pizzovú múku. Ale tomu odzvonilo. Ja používam veľmi úspešne hladkú 650. Zásadne slovenskú. Nesmieš ju nechať kysnúť. A samozrejme vyvaľkať na tenko.
kecupicek
Podľa možnosti bielu, čierna by bola pre černochov, vymyslel môj vnúčik. Použite akú máte a upečené cesto to vyrieši za vás. Voľakedy sme piekli podpecníky z chlebového cesta a olizovali sme sa až za ušami. Dnes len samé gebuziny dávajú do tej pizze a nedá sa to ani odhryznúť, človek to trhá ako pes
evusik
Na pizzu by sa mala používať múka s vysokým obsahom lepku, ktorý zaručuje dobrú ťažnosť cesta takže sa dá vytiahnuť na tenko a neroztrhá sa.
Dostať kúpiť špeciálnu múku na pizzu, rôzne značky. Ja si ju občas kupujem ale keď použijem našu Babičkinu voľbu na kysnuté koláče výsledok je ten istý a ako vidím podľa komentárov, túto múku používa veľa ľudí.