Varenie

Ako urobiť falafel, aby sa nerozpadala zmes?

eldina - fotkaeldina, 14. marca 2018

milujem falafel, už dva x som ich skúšala robiť ( z toho raz aj podľa videa) a stále sa mi z "cesta" nedajú robiť guličky..skúsila by som aj tretí x, ale neviem kde robím chybu, kedže vždy postupujem podľa receptu ( používam surový cícer, nie z konzervy)..HELP!

@zareaguj


Diskusia k téme

eldina
@Katka78 Ďakujem za rady...Neviem ci som mala cicer namoceny práve 24 h ale viac ako 12 iste...tak skúsim tych 24 h... rozdiel som u teba ešte nasla ten, ze si masu dala ešte do chladničky. .to som nerobila...nuz skusim / vo video recepte som to nevidela, tak som to ani neskusila..lebo im sa lopticky nerozpadali/... dakujem ešte raz, skúsim falafel ešte raz. Ak mi opat nevyjdu, štvrtý x by som uz neskusila :-D
1x stefik
bubaya
Ak pridávaš pri mixovaní cíceru vodu, potom tiež nedrží pohromade. Ja som ho musela povytláčať, lebo mi taký mokrý nedržal, nakoniec som pridala veľkú lyžicu múky a bolo. Tú lyžicu tam nie je vôbec citiť. Nerobím guličky, robím také malé hrubšie placušky, lepšie sa mi s tým pracuje.
bubaya
Ešte som zabudla, ak mixuješ na veľké kusy, vtedy sa tiež rozpadá, už pri mixovaní sa ti z toho musí robiť taká masa, čo trochu drží pohromade. Ten recept je výborný, robím tiež podľa neho.
eldina
@Bubaya Dakujem moc. Skusim podla tych rad a na com melies cicer? ( ja robim bosnianske lepinje. S tymi som spokojna, co sa tyka 'peciva')
bubaya
 mixery.heureka.sk/kenwood-ch-580/...
mám tento. Predtým som robila obyčajným tyčovým mixérom, ale toto je lepšie a rýchlejšie. Oplatí sa s tým pohrať, pomixovať, zastaviť, zotrieť a premiešať masu, lebo na krajoch je vždy hrubšie a dole začne byť už kašovité, tak aby to bolo rovnomerne umixované. Vždy urobím jna skúšku potom jeden -dva kúsky, vypražím, či je aj chuťovo dobrý, lebo pri pražení trochu zjemnie. Prípadne dochutím, ak treba. A čo mi zvýši, z toho narobím placušky, zamrazím na tácke a mám nabudúce. My máme falafel všetci hrozne radi, tak ho robím dosť často, treba trocha cviku a trpezlivosti, ale oplatí sa. Je to delikatesa.
strucik
Potom je tu ešte jedna možnosť: Nerobiť falafel.