Varenie

Ako použiť primrznuté zemiaky?

ria52 - bez fotkyria52, 9. januára 2018

Poradi mi niekto ako pouzit primrznute zemiaky aby neboli sladke?

@zareaguj


Diskusia k téme

kukulienka71
tie budú sladké, žiaľ. Skús ich použiť do receptu na sladko,napr. do závinov zo zemiakového cesta, tam to vadiť nebude;-)
alena45
ak Ti nebudú chutiť a máš záhradu, tak drobné bobuloviny, ako sú ríbezle, maliny a pod. ich majú radi ako hnojivo. Pokrájať na plátky a posypať ku koreňom.
nadia56
Primrznuté zemiaky prenesieme do tmavej miestnosti, ktorá má teplotu asi 10 stupňov Celzia a voľne ich rozložíme. „Dýchaním“ stratia časť cukru, ktorý sa v nich vytvoril. Potom ich ošúpeme a dáme do teplej vody variť. Keď voda vrie, zlejeme ju a zemiaky zalejeme novou vriacou vodou s lyžičkou octu a potom uvaríme.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)
 www.babskeveci.sk/s-tymito-trikmi-do-kuchyne-zo-zosita-mo...

babinka
ja by som z nich urobila zemiaky na kyslo, pridavala do ostrejsich polievok pripadne spolu s kyslou kapustou je pouzitie bez problemov.
bembo
Možno sa budete čudovať,ale mne chutia práve takéto sladké zamrznuté,keď si ich upečiem v trúbe na masti,posolené,a posypané rascou.
radox1





Žena z indiánskeho kmeňa Ajmarov roztláča bosými nohami zamrznuté zemiaky v horách La Cumbre 22. júla 2013. Po stáročia ľudia v bolívijských Andách jedia zemiaky sušené mrazom, pričom využívajú nízke teploty v horách. Na konci zberu poľnohospodári vynášajú obrovské vrecia zemiakov až na zasnežené Andy, rozložia zemiaky na zem a čakajú tri dni, kým nezmrznú. Potom zemiaky s holými nohami roztlačia a výslednú kašu sušia na slnku, kým nestmavnú. Extrémne teplotné výkyvy v Andách predstavujú ideálne prostredie pre prastarú metódu spracovania a uchovávania inak horkých a nejedlých zemiakov - chuno. Sú ideálnou potravou na dlhé pochody a tešia sa veľkej obľube zákazníkov na miestnych trhoch.