Kuchyňa a vybavenie

Ako pecieme piskotove cesto v teplovzdusnej rure Amica?

gina3 - bez fotkygina3, 8. februára 2016

Prosim poradte ako mam piect zakusky v novej rure Amica ? dakujem Gina3@centrum.sk

ako pecieme poradiť piskotove cesto ? tvarohovu babovku , zakusky
v teplovzdusnej rure, zapnuty termoobeh , ?
alebo ventilator aj horni dolni ohrievanie ?
treba teplotu upravit ... ako ... teplota? cas ?

@zareaguj


Diskusia k téme

bubaya
Tak isto, ako v rúre značky Mora alebo Neff....podľa toho, čo pečieš. Na teplý vzduch potrebuješ menej stupňov a kratší čas, ako na ohrev len zhora-zdola, na to netreba zabúdať, aby nebolo prihoreté .To je dobré na mäsá, ťažšie pečivo, kysnuté, chlieb, pizzu..... Na šľahané jemné pečivo, piškótu, nepoužívaj teplý vzduch, radšej len ohrev zhora-zdola. Aj na to, čo sa krátko pečie, prípadne drobné pečivo....väčšinou je to tam, kde prúdi vzduch rýchlejšie upečené ako v závetrí. Recepty tu na Vareche sú všetky aj presným časom a teplotou na pečenie.
obor123
@Gina3 Aj ja som už len mala Amicu. S rúrou som mala také isté problémy ako ty. Mala som ju 2,5 roka a nevedela som prísť na spôsob ako piecť piškótové cesto ,ale mäso piekla perfektne. Akonáhle mi padla záruka , odišli mi aj plynové horaky. Plameň zhasínal, nedali sa zapnúť a najhoršie bolo , žehoraky veľmi kadili. Všetky riady som mala čierne od sadzí.
ria52
no aj ja mam taky sporak uz 5 rokov a som spokojna peciem aj piskoty a ine cesta,upecie super mam zapnuty ventilator a horny,dolny ohrev nic ine s tym nerobim
jeka
Ja síce nemám Amicu,ale Elektrolux (už ju mám 4 roky) a kúpili sme si ju pre vianocami a vieš si predstaviť to pečenie cukroviniek ,to mi dalo zabrať(bol to pokus -omyl) až nakoniec sa mi to podarilo.A tak linecké pečiem na 170 stup/24 min,piškotové cesto od 10 - 18 min,ale iba ohrev .Všetko som si zapisovala ,ako ked sa malé dieťa učí písať.Vysvetlivky k rúre vôbec nepomohli,ale iba nasmerovali.Tak trocha trpezlivosti.Tak ako sa tu píše je tu pri každom rcp.uvedený čas pečenia,tak podľa toho si to musíš + - ustrážiť.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Ja používam teplovzdušný ohrev len keď pripekám pri konci pečenia napr. zemiaky, hydinu. Inak na pečenie používam ohrev "hore-dole" bez teplovzduchu.