Varenie

Ako obsypat tortu po obvode?

janea - fotkajanea, 17. apríla 2017

Zdravim, vie niekto nejaky trik na obsypanie bokov torty orechami?
Ked mam tortu takmer hotovu a po obvode natretu slahackovym kremom, potrebujem dat na to orechy. Mordujem sa stym vecnost a vsetko okolo torty je samy orech. :D Ma niekto nejaky zlepsovak? Ako to robite vy?


@zareaguj


Diskusia k téme

kukulienka71
@Janea (17.4.2017 19:44)

za málo:-) využijem aj ja nabudúce, tiež sa mi ten nápad páči a doteraz som sa mordovala aj ja, takže vďaka tvojej otázke sa už nebudem;-)
sovka62
Áno, dobrý nápad pre torty s pevným korpusom. Takému, ako bol tento na obrázku, hovorila pani od ktorej som sa učila piecť, že je "jako pálená cihla". S krehkým,nadýchaným korpusom, riadne naplneným, by to asi išlo ťažšie, ale iste by pomohol otočný stojan. Ale skopírovala som a uložila, určite sa zíde.
evusik
ja by som tiež nemala odvahu takto zdvihnúť tortu, podľa mňa by to ani nešlo,
moja mama to robila takto, a ja tiež - pod tortu si vždy podkladám pásiky papiera na pečenie aby som si nezašpinila podnos, dookola torty nasypem orechy a nožom ich vyťahujem smerom hore, ide to veľmi dobre, to čo sa neprilepí spolu s papierom odstránim a torta je pekne obalená orechami, kokosom a pod.
kukulienka71
Určite si nechám pod korpusom spodok formy, aby sa lepšie držala. Ak to dokázala pani vo videu, nemôže to byť nemožné;-) pre väčšiu tortu je tu zasa možnosť otočného stojana (ako píše Sovka), misku s orechami sa dá držať blízko, aby sa orechy nesypali kade-tade.

marika9
Ja to robím ako evusik a osvedčilo sa. Ale prijímam každú dobrú radu.
evanaaa
Ja som to riešila tak, že som si tortu dala na pečiaci papier, ale nebol pod celou tortou, bol to vystrihnutý kruh, (malá časť bola pod tortou), posýpku ( oriešky.....) som si naberala do dlane a "omietala", dokola, tortu som si otáčala pomocou papiera alebo celým podnosom a obišla som niekoľkokrát kolo, kým nebol celý obvod obsypaný, potom som ten papier spod torty vytiahla.
marcelienka
Tak som to robila aj ja. Dam si tortu na tanierik a tak ju dlanou ozdobim. Je to asi najjednoduchsi sposob. Sice je po nom trocha bordelu ale robievam to len tak.