Rôzne

Ako mám vyrásť?

kamila1 - bez fotkykamila1, 28. januára 2017

Dobrý večer.
Chcem sa opýtať ako by som mohla vyrásť , mám 13 rokov a 155 cm. Z mojej triedy som najmenšie dievča a každý má pripomienky na moju vyšku. Prosím poradíte mi ? Už som z toho zúfalá :(

@zareaguj


Diskusia k téme

bubaya
Myslím, že v tvojom veku je ešte predčasné trápiť sa pre výšku. Moja neter má 12 rokov a 146 cm, takže myslím, že tvoja výška je úplne normálna na tvoj vek. Ak máš geneticky dané, že budeš mať 155 cm, tak ich budeš mať, nepomôže ani strava, ani nejaké vitamíny, cviky.... nič. Ale ak máš byť vysoká, tak narastieš. A ak nenarastieš, tak zas 155 cm nie je až tak málo, sú aj menšie. Ja som narástla na 175 cm až na gymnáziu v treťom a štvrtom ročníku, prišla som tam ako druhá najmenšia. Tá, čo bola ešte menši ako ja, tá nenarástla a je malá dodnes. A moja sestra zas bola v 12 rokoch najvyššia a má skro 180 cm, ale to tiež nie je žiadna výhra. Tým, čo majú pripomienky, treba odpovedať: Dobrého veľa nebýva. Rob nejaký šport, kde môžeš využiť to, že si menšia, gymnastiku, trampolínu, karate, judo....a teš sa, že si všade môžeš ešte vystrieť nohy.
sovka62
Kamilka, nič ti nezaručím, ale napíšem ako to bolo so mnou, aby si videla, že netreba hádzať flintu do žita.
V tvojom veku som bola rovnako vysoká ako ty. V deviatej triede základnej školy som na telocviku v rade podľa veľkosti stála predposledná a to tá posledná merala presne toľko čo ja. Na strednej škole sa začali diať zázraky. Rástla som ako burina, mama mi kúpila kabát na jeseň, pred začiatkom školy a na Vianoce mi musela kúpiť ďalší, lebo mi z rukávov trčali zápästia.
Vyrástla som do výšky 170cm a na telocviku som opäť stále druhá od konca radu, ale od toho "vysokého" konca.
Ktovie, možno to tak bude aj v tvojom prípade. Ak nie, nezúfaj. Byť drobná má svoje výhody. Medzi nami dievčatami, keď opomeniem ako skvele vyzerajú malá čísla obuvi a odevov, budeš si môcť vyberať zo všetkých chalanov, ktorí sa ti budú páčiť. My "laty" sme najprv museli vyradiť tých, čo nám boli po uši.
A nakoniec, moja 150 cm vysoká sestra celý život tvrdí, že dobrého veľa nenarastie a teší sa z toho. Tak si nezúfaj.
rulik
všetko chce svoj čas, aby si neskôr neľutovala, že si všetky prerástla...
kukulienka71
Ahoj, podľa mňa si úplne v norme, dokazuje to aj percentilový graf, ak si pozrieš svoj vek a k nemu výšku, tam je to pekne znázornené. A ďalej sa nemusíš starať, lebo tento stav sa bude ešte meniť, ako to je aj vidieť, len to chce trpezlivosť;-) Viem, že v tomto veku viac ako inokedy sa rieši výzor a akákoľvek útecha je niekedy málo. Ak by si v norme nebola, dalo by sa to iste riešiť asi rastovými hormónmi, to ale nie je tvoj prípad, zdá sa mi.


janara
Milá Kamila .. si na nesprávnej stránke, výška je závislá od genetiky ( výška tvojich rodičov), štádia dospievania - puberty, z časti aj od stravovacích návykov, ale ty sama ju ničím neovplyvníš. K tvojmu veku je to zatiaľ s výškou OK a budeš rásť ešte pár rokov...ak máš pochybnosti o svojej výške, obráť sa na svojho detského lekára
mirop
Kamilka, povedz maminke, nech ti radsej nieco uvari, nez davat taketo otazky na varechu. Urcite este vyrasties a keby nie... Madonna ma 154 cm a poyna ju cely svet ...
1x jeka
babucka
Kamilka,nic si zo svojej vysky nerob,co Ta caka to Ta neminie ,je zbytocne sa nad touto otazkou stresovat nijako to neovplyvnis,mas krasnych 15,tes sa zo zivota a svoju vysku si nevsimaj.V tvojom veku som bola chuda a vysoka a na starost som ani Mochovske chladiace veze .
janara
Kamila1 .. hodila do pléna otázku, ale ani nezareagovala....dooosť divné
bubaya
@Janara (30.1.2017 19:08)

Alebo jej maminka prišla na to, že sa hrá s počítačom, tak bolo baci baci.
claudie
Dobreho je vzdy malo :-)Ja mam 159 cm a som v pohode:-)