Zdravá výživa

Aké jogurty kupujete svojim deťom ? Aké majú najradšej ?

alluska - fotkaalluska, 22. júla 2016

Ja už mám veľké deti, a keď som im kupovala jogurty, nemusela som sa báť, že či to je zdravý jogurt, či nezdravý. Teraz takýto problém nemám, vnúčatá v nedohľadne a sama si kupujem biely jogurt. Nepotrebujem príchute. Ale čo vy....mladé mamičky ? Ako toto riešite ?

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
robim jogurty doma , ale raz za cas kupime nejaky ten s magnetkou alebo podobnou somarinou :-)
kimlo
Dobré jogurty sa nekupujú, dobré jogurty sa robia doma.
denyany
Občas urobím doma, občas kúpim zvolenských smotanový alebo sabinovský.
zdenka1009
V BA sú také búdky kde predávajú mliečne sl.výrobky...v kýbliku jedno kilo jogurtu 2e..zatiaľ nemá chybu :-)
siisa
Ako každé dieťa som v školskej jedálni, keď sme dostali k obedu jogurt vyberala čokoládový. Mám ho dodnes v obľube. Neskôr však prišiel na scénu aj čučoriedkový, lebo čučoriedky milujem. Dnes si kupujem už len biely smotanový. Zvolenský mi chutí asi najviac. Ale keď si na ňom pochutnávam, nikdy nechýba čokoláda :) robím si ju doma veľmi jednoducho: dám do pohárika 2 ČL kvalitného kakaa, pridám 1 ČL medu a 1 ČL jogurtu....zmiešam to a vznikne tak fantastická zdravá čokoláda, ktorú pridám do bieleho jogurtu a zamiešam. No mňamka aj pre deti. To len taký malý nápad. :)
sestricka126
Väcsinou robievam jogurty domace ale obcas kupujen Gazdovsky od Hollandia je to bez gmo kukur.skrobu a bez eciek
1x annaha
sovka62
Gazdovský od Hollandia, ale nie na jedenie, len na výrobu domáceho jogurtu. A ten čo vyrobím je s ním úplne rovnaký.
luciak
Syn ma najradsej cokoladovu prichut (kupujem rozne znacky, smotanove a potom citronovy, ten je u nas dostupny len Zvolensky, takze ten.
hubata
Tiež mám už veľké deti, ak si kúpim tak kúpim zvolenský smotanový. Doma si urobím jednoducho aký ja chcem a to z 14 %-nej kyslej smotany do ktorej pridám ovocie ktorého mám prebytok alebo kakao. Osladím a vymiešam troška šľahačom.
nyja
Ja kupujem bánovecký alebo sabinovský a najradšej mám biely jogurt alebo jahodový. Ešte mám rada český jogurt Florian alebo Olma Pierott a ten môže byť akýkoľvek ;-)
meluza
ak kupovany, tak urcite Kopanice Selce, ale jeho zohnatelnost zalezi na lokalite
andula77
Ja chvalim jogurty (smotanu, tvaroh, mlieko) od Agro Tami Nitra...najma biely smotanovy niekedy sa vraj volal Zilinsky tak ten je pre mna cislo jeden medzi bielymi jogurtami...ale teda ja ich vela nepojem, skor pre deti, no kysla smotana je pre man tiez najlepsia ta nitrianska
alluska
@Kimlo (23.7.2016 08:53)

Na dobré jogurty, ktoré si robíme doma, potrebujeme dobré mlieko. Kde ho ty kupuješ, a ako vieš, že je dobré ? Ja kravu doma nemám a ani nikdy nebudem mať. Tak budem rada ak niekto poradí :) Dik za komentár
alluska
@Sovka62 (24.7.2016 07:08)

Ďakujem ti @Sovka62 za tip. Hľadala som najlepšiu alternatívu aký jogurt použiť na výrobu domáceho jogurtu :) Aké mlieko používaš ty na prípravu toho svojho a prečo práve to ?
alluska
@Siisa (23.7.2016 14:44)

Ďakujem za super nápad @Siisa , kakao je zdravé, med je zdravý.....super....čo viac dodať :) budem praktizovať ;)
alluska
Ďakujem za vaše názory. Ďakujem všetkým tu na vareche za veeeeľa super receptov. Veľmi rada sem zájdem nielen na inšpiráciu. Prajem len nech vám to varí, nech vám to pečie, ale hlavne nech vás to baví :) Perný deň všetkým
jozka2
Ked som bola v jari doma tak som sa nemohla dojest jogurtov,dobry je aj SABI,ale vadi mi.ze davaju vela ovocneho zele na spodok.Vyskusala som obycajny smotanovy do ktoreho som pridavala redsie domace dzemy a poviem vam lepsie jogurty som nejedla,ale ako pise Kimlo doma vyrobeny je menej s chemikaliami pravdepodobne.
V kosiciach sa da na trhu kupit domace mlieko do flasi,len nebolo casu urobit.
gabriele
do cireho bieleho jogurtu nesmu ist ziadne chemikalie...ak tam su, tak podla slovenskych platnych noriem nesmie mat nazov jogurt...ale napr.jogurtovy dezert...jogurtova pochutka atd...najkvalitnejsi je banovsky a zvolensky biely smotanovy jogurt
gabona1
Ahoj, moje deti majú samozrejme najradšej najnezdravšie jogurty...napríklad monte, alebo kostíci s lentilkami, guličkami. Mám taký dojem, že to majú namiesto sladkostí...Snažím sa kupovať zdravšie jogurty, u nás predávajú gaderské jogurty a tie sú naozaj výborné...Tie mi deti zjedia...občas im kúpim aj monte.