Varenie

Ahojte priatelia jedla

risko74 - fotkarisko74, 21. septembra 2016

poradte recept na boršč

@zareaguj


Diskusia k téme

risko74
zase dojde navsteva z ruska,saslik a selanku uz viem,ale boršč nie
rulik
ja by som to s borščom pre návštevu z Ruska neriskoval, toho majú doma dosť, a prekvapiť ich môže len špatná príprava, oni už boršč poznajú, to ako keby si chcel aby Ti domáci pri návšteve v Japonsku pripravili bryndzové halušky, asi by to tiež nebolo ono, rozhodne by som sa vyhol jedlám, ktoré sú u nich bežné a podobné s našou kuchyňou(pirohy, pelmene,ucha, šči, šašlik)
skús im ponúknuť niečo z našej kuchyne, len by to nemuseli byť už spomínané bryndzové halušky, veď máme toľko iných jedál
sovka62
Kašli na boršč, toho majú doma asi plné zuby. Sprav im niečo čo nepoznajú a hlavne čím ich prekvapíš. Rôznych Rusov som hostila niekoľkokrát, Nuber one bolo kurča pečené so syrom a so smotanou (kurča rozdeliť na porcie, osoliť, obaliť v múke, strúhanke a strúhanom syre, najlepší je údený, uložiť na mastný plech a poliať smotanou, piecť pomalšie asi 40 minút, potom pridať teplotu a dopiecť do červena) a zeleninovým šalátom. Chutili aj rezne, viedenské či parížske a bodoval aj český trojboj - vepřo, knedlo, zelo. Určite maj pripravený dostatok chleba, lebo jedli napr. takto: zeleninový šalát, chlieb, potom ryža, chlieb a nakoniec kura a chlieb. Pili tvrdý alkohol a naozaj bohatiersky, štamperlíky boli nevyužiteľné. Pamätaj aj na to, aby si vtedy, keď im naleješ, mal na stole niečo na zahryznutie, jedno či slané, či sladké,či len zeleninu. Lebo ak Rusovi naleješ a neponúkneš "zakusiť" urazíš ho, si jeho nepriateľ, ktorý ho chce opiť.
cesminaz
Fíha @Sovka ty sa fakt vyznas ;-))) Ja si tiez myslim,ze by si im mal navarit nieco ine,pre nich nezname :-) Bud nieco zaujimaveho zo slovenskej kuchyne,alebo kludne aj z inej zahranicnej kuchyne :-) Z kazdeho rožka troška ;-) A kto vie,mozno im jedlo tak zachuti,ze si budu pytat recept! ;-))
2010
@Mata3636... hlavne domace a nie kazdom rohu a urazit navstevu? Nie v kazdej krajine lacne poulicne jedlo znamena osvidlovat alebo mafianske ulievanie penazi. Dnes odfotene na ulici pred grilovanim alebo vyprazanin. Lacne cerstve domace jedlo, pozri na tie oci, dnes ulovene, ziadne tri krat zmrazene alebo umelo vypestovane v nadrzi.



mata3636
@2010 (21.9.2016 18:05)

objednať z donášky a kúpiť čerstvú rybu a tú doma pripraviť, sú dve veci. tvoje dva komentáre si navzájom odporujú
evanaaa
Sprav im napríklad - plnenú papriku.... :) ale nie, myslím si, že taká naša kapusta aká sa robí na Vianoce s údeným,, čerstvým a klobáskou, hríbami, atď. by im možno sadla aj k pitiu, k tomu nejaké slané drobné pečivo - je tu naň dosť receptov, alebo, ako radí @sovka , nejaké zapečené mäso so syrom, prípadne obrátené rezne, aj na tie je tu plno receptov......spraviť im boršč alebo podobné ruské jedlo je ako keby si im chcel ukázať, že to vieš lepšie pripraviť ako oni. No a ostatné k tomu....asi ich poznáš, čo im prípadne chutí, možno aj niečo sladké naše......
2010
@Mata 3636, ja som doma nic nepripravoval, len donaska pouziva cerstve ryby a morske plody a clovek si vyberie ktoru chce ( poslu fotky cez FB na messanger)
Ten nas zubac sa robi v solnej kruste na drevennom uhli.No a zopar sumcekov.



lianka
Ja by som tiež vsadila na našu dobrú slovenskú kuchyňu a na to čo vieš robiť najlepšie, čo sa ti darí robiť a je chutné.
1x motyka